5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ergün sabır istedi

BAŞKAN ERGÜN, KAYNAK MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kaynak Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahallede incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyarette, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Belediye Meclis üyeleri ve Kaynak Mahallesi Muhtarı Oktay Günger de eşlik etti.

Mahallenin her sokağını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Başkan Ergün ve beraberindekiler, mahalle sakinleriyle sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Mahallelinin yağmur suyu drenajı talebine yanıt veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Maalesef Manisa’nın tamamında yağmur suyu drenajının sadece yüzde 5’i tamamlanmış. Diğer mahallelerde de olduğu gibi Kaynak Mahallesi’nde de bu eksiklik var. Yağmur suyu drenaj çalışması için kısa sürede çalışma başlatacağız. Mahallenin yağmur suyu drenaj çalışmasını yaz bitmeden tamamlayıp, kışa hazır hale getireceğiz” dedi.

Mahalle gezintisi sırasında yayla suyu akan çeşmenin bakımsız bir halde olduğunu gören Başkan Ergün, Mahalle Muhtarı Oktay Günger’den çeşmenin düzenlenmesi için başvuruda bulunup bulunmadığını sordu. Çeşmenin Anıtlar Kurulu tarafından korunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Günger, yayla suyu akan çeşmenin mahallenin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladığını, düzenlenmesi durumunda mahalleye büyük yarar sağlayacağını ifade etti.

Çeşmenin çevre düzenlemesinin yapılması için Anıtlar Kurulu’na yazı yazılması talimatını veren Başkan Ergün, “Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü ekipleri mahalle aralarında kalan sebil ve yayla suyu çeşmelerinin düzenlemesini yapıyor. Kaynak Mahallesi’nde bulunan çeşmenin de bakımsız bir halde olduğunu gördük. Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında olduğunu öğrendiğimiz çeşmenin düzenlemesini yapmak için kurula resmi yazıyla başvuracağız ve kısa sürede çeşmenin düzenlenmesi için çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

Mahallelinin asfalt ve doğalgaz talebini de yanıtlayan Başkan Ergün, “Asfalt konusunda yaz aylarında hummalı bir çalışma olacak. Bu konuda biraz daha sabır göstermenizi talep ediyorum. Yakın zamanda Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’ne iş makinesi alımı yapacağız. Daha önce bu çalışmalar kiralama usulüyle yapılmış. Herhalde araç alımına gerek görülmemiş. Biz Belediyemiz bünyesine asfalt ve yol yapımıyla ilgili iş makinelerini alacağız. Bu çalışmaları kendi imkanlarımızla yapacağız. Bizim yetmediğimiz noktalarda da asfalt işini ihale usulüyle yapacağız. Bu nedenle sizlerden biraz daha sabır istiyorum. İş makinelerinin alınmasının ardından kentimizin tüm asfalt ihtiyacını gidermek üzere çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

Başkan Ergün, doğalgaz ile ilgili talepler konusunda ise, doğalgaz yapımının tamamıyla Manisagaz tarafından yapıldığını, talepler doğrultusunda mahallelere doğalgaz hatlarının yapıldığını, konu ile ilgili mahallelinin Manisagaz’a başvurmaları gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahallede son olarak Dış Mahalle Yıldırımspor Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Tesislerin yeşil alanlarının korunması için mahalleliye çağrıda bulunan Başkan Ergün, yeşil alanların Manisa’ya güzellik kattığını ve bu alanların korunması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e mahallelerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Kaynak Mahallesi Muhtarı Oktay Günger ise, “Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, mahallemizde incelemelerde bulunarak, taleplerimizi birebir yerinde gördü. Bu nedenle kendisine mahallemiz adına teşekkür ediyorum. Başkanımızın bu ziyaretiyle, mahallemizin sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşacağı konusunda ümitlendik. Elbirliğiyle mahallemizi ve Manisa’mızı güzelleştirmek adına çalışmalar yürütmekten mutluluk duyarız” dedi.

BAŞKAN ERGÜN, KAYNAK MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU
BAŞKAN ERGÜN, KAYNAK MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 18:25:02
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 00:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERCAN IP: 78.172.14.xxx Tarih : 20.04.2010 12:53:11

başkanım artık icratt beklıyoz en buyuk çekışmenın seçımde herkesın kozu olan malta parkı spor kompleksı için daha bir çivi bıle çakılmadı..elle tutulur gözle gorunur icratlar ıstıyoruz başkanım...