4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ergün servisçilerle masaya oturdu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehir merkezinde park halinde bulunan servis araçlarının sanayideki otoparkı kullanması için servis işletmecileriyle bir araya geldi.

Toplantı Belediye Encümen Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, başkan yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ve Azmi Açıkdil ile birlikte katıldığı toplantıya, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Enli, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Tamer Balatlı ve servis işletmecileri katıldı.

Manisa Belediyesi’nde göreve başladıktan sonra kentin önemli sorunlarını ele almaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu sorunlar arasında önem derecesi yüksek olarak gördüğümüz şehir içinde park eden servis araçlarının oluşturduğu trafik sorununu çözmek için bir süredir çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımızda, şehir içinde park eden servis araçlarının trafiğin işleyişine engel olduğu, evlerin yakınlarına park eden araçların ev sahiplerinin güvenliği ile ilgili risk oluşturduğu, mahalle aralarında saatlerce kalan servis araçlarının trafik giriş çıkışlarını aksattığı, eski model servis araçlarının atıklarının şehir içerisinde çevre kirliliği yaratması gibi birçok sorun tespit ettik. Tespitlerimiz, Manisalılardan gelen servis araçları ile ilgili şikâyetlerle örtüşmesiyle, acil olarak önlem alınması noktasında servis araçlarının temsilcileriyle bir araya gelme kararı aldık” dedi.

Düzenlemeleri yaparken İl Trafik Komisyonu kararları, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu ve 2918 Sayılı Trafik Karayolları Kanununu dikkate aldıklarını hatırlatan başkan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Servis araçlarının kent dışına çıkarılarak trafiğin rahatlatılması projesi kapsamında, Kenan Evren Sanayi Sitesi içerisinde oluşturulan ancak kaderine terk edilen Servis Araçları Otoparkını acil olarak ele alarak düzenleme yaptırdık. Toplam 14 bin metrekare olan bu alanda servis araçlarının güvenliği noktasında 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenmesini sağladık ve sosyal tesislerini oluşturduk. Servis aracı sürücülerinin araçlarının güvenliğini sağlayabilmesi ve düzen tertip içersinde park edilebilmesi için servis araçları için düzenlenen otoparkta düzenlemeler yaptık. Kentin diğer noktalarında da yeni servis aracı otoparkı yaratmak için arsa tespit aşamasına geldik. Bu süreçten sonra başta Emniyet Müdürlüğümüz ve servis araçlarının temsilcileriyle ortak masa etrafında toplanarak servis araçlarının kent dışındaki otoparklara çekilmesi için görüşme yapma kararı aldık. Bu görüşmeler sonucunda Manisa’da kent içi trafiğin rahatlaması noktasında çok olumlu adım atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Servis araçlarının kent dışındaki otoparkı kullanmaya başlaması ile mahalle aralarına ve caddelere park eden büyük araçların yarattığı trafik sıkışıklığı sona ereceğini ifade eden Ergün, “Mahalle aralarında özellikle apartmanların yakınlarına park eden araçların yarattığı güvenlik sorunu ve vatandaşların her geçen gün artan şikâyetleri bitecek. Servis sürücülerinin araçlarının güvenliği ile ilgili yaşadığı sorun, otoparktaki 24 saat kamerayla izleme ve güvenlik görevlileriyle ortadan kalkacak. Vatandaşların sık şikâyet ettiği servis araçlarının seyir esnasında kent içi trafikte yarattığı sorun, araçların trafikte bulunma sürelerinin daha az olacağı için trafik bir nebze de olsa rahatlamış olacak. Sonuç olarak, bu düzenlemeleri yaparken göz önünde bulundurduğumuz en önemli husus, vatandaşların servis araçlarıyla ilgili giderek artan sorunlarını gidermek ve Manisa şehir içi trafiği rahatlatmak. Bu nedenle servis aracı sahiplerinin de Manisa’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmemiz için bu kararı desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:19:42
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 17:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?