5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ergün'den amatöre destek sözü

SPORCU BAŞKANDAN AMATÖRLERE DESTEK

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı İsmail Aydın ve Amatör spor kulüpleri yöneticileri, spora sağladığı desteğe teşekkür etmek için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti.

Ziyarete Manisa merkezdeki bir çok amatör spor kulübünün başkanı ve yöneticileri katıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı İsmail Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Aydın " Manisa'daki kulüplerimizin hemen hemen birçoğu belediye destekli. Daha önce hükümetin çıkardığı küçük belediyelerin kapatılması yasası bizleri tedirgin etmişti. Ancak belediyelerin kapatılması olayının iptali, bizleri bizlerin yüreğine su serpti. Kulüplerimizin genelde, ekonomik, tesis, malzeme, ulaşım gibi sıkıntıları var. Manisa merkezde bulunan takımlarımız takımlarını kendi imkanları ile yürütüyorlar. Sizlerin desteği göreve geldiğiniz günden itibaren başladı. Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız ile sizleri ziyarete geldik.” dedi.

Başkan Ergün Aydın ve Amatör Spor kulüplerinin yöneticilerinin yaptığı ziyaretten hoşnut olduğunu belirterek spordan gelen bir başkan olduğunu söyledi. Ergün şöyle devam etti; “ Ben amatör spor kulübünün içinden gelen bir insanım. Bunu bütün eski dostlar tanırlar. İlk, Karaköy spor kulübünden başladım. Bir amatör takımdı. O günlerde gerçekten çok iyi bir ses getirmiştik. Hatta Manisa da ilk defa bir spor kulübü derneğini o yıllarda açmıştık. Sporcu kardeşlerimizin ve dernek üyelerimizin de faydalanabileceği bir mekan oluşturmuştuk. Tabi ondan sonra bunun arkası geldi ve spor kulüplerimiz yavaş yavaş gelişme içerisine girdi. Amatör spor kulüplerinin sıkıntılarını en iyi bilenlerdenim. Sonuçta Manisa Spor süreci içerisinde de, bütün camiayla içli dışlı olduk. Bu nedenle sorunları en iyi bilen birisiyim. Çünkü yaşanmadan bilinmiyor. Biz geldiğimiz günden beri ne yapabiliriz dedik ve sezon başı, bütün amatör spor kulüplerimizi malzeme yardımı ile takviyede bulunmak istedik ve bunu gerçekleştirdik. Bu katkıların önümüzdeki yıllardan itibaren; fazlalaşarak sizlere devam edecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Sonuçta gençlerimizi, çocuklarımızı sokaklardaki kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, onlara sokağa atarak değil, onların kişiliklerini geliştirebileceği, yarınların Türkiye'sini hazırlayabileceği, bir fert haline getirebilmenin çaba ve gayreti içerisinde olmamız lazım. Buda bizim en asli görevlerimizden birisidir. Bulunduğumuz konumda makamda bunu gerektiriyor. Bizde bunu en iyi şekilde uygulayacağız."

Tesis konusunda belediyenin her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Ergün " Tesis konusunda Manisa da büyük bir eksiklik var. Seçim döneminde de gezerken, bunları mahallelerde gezerken hep ifade ettik. Tesis noktasında Manisa'nın gerçekten çok büyük eksiklikleri var. Bunun aşılması için, en kısa zamanda bu yerlerin tespiti noktasında ben sizlerden destek istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak ben imar müdürlüğüne talimatları verdim. Küçük dahi olsa, mahalle semt sahaları da olsa, bu alanları nerelerde yapabileceğimizin çıkarılmasını istedim. Ama bizim atlayıp sizin bildiğiniz alanlar varsa, bunları bizlere birer rapor halinde sunarsanız bizimde işimizi kolaylaştırırsınız. Biz bu belirlenecek olan alanlarda, en azından 4-5 mahallenin gençlerinin spor yapmaları noktasında, spor eğitimi almaları noktasında, bu alanları eğitim yerlerine çevirebilirsek, bu bizleri mutlu eder. Bu konuda da Manisa'nın çok büyük eksiklikleri var. Bunları da, en kısa zamanda tamamlamamız lazım. Bu konuda da biz hizmete hazırız. ” dedi.

SPORCU BAŞKANDAN AMATÖRLERE DESTEK
SPORCU BAŞKANDAN AMATÖRLERE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:24:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 19:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?