4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ergün'den Sakarya Mahallesi'ne ziyaret

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle ziyaretleri kapsamında Sakarya Mahallesi'ni ziyaret etti, mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir araya gelerek isteklerini not aldı.

Periyodik mahalle ziyaretleri kapsamında Sakarya Mahallesi'ne giden Başkan Cengiz Ergün'e MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, MHP İl Başkanı Ersoy Aslan ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Sakarya Mahallesi Muhtarı Orhan Oktay, Başkan Cengiz Ergün ve konuklarına lokma ikram etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı lokma ikramında mahallenin sorunları konuşuldu.

Muhtar Oktay, özellikle cumartesi pazarının kurulduğu bölgede pazarcılardan ve oyun parklarından şikayet olduğunu söyledi, yardım istedi. Mahalle sakinlerinin isteklerini tek tek not alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çözüm noktasında çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi. Başkan Ergün; “Her hafta bir mahallemize giderek vatandaşımızın sorunlarını yerinde görme imkanı buluyorum. Burada oyun parkları yapılmış ancak tabanı kauçuk yerine kum olarak bırakılmış. İhtiyaç olan yerler kauçukla kaplanacak. Bunun yanı sıra cumartesi pazarı içerisinde yapılan çevre düzenlenmesi sonrası buraya bir çay bahçesi yapılması düşünülmüş. Çay bahçesi için bina yapılmış ancak kaderine terk edilmiş durumda. Burayı işletmeci için ihaleye çıkarıyoruz ancak alıcı çıkmıyor. Gelecek haftalarda yeniden işletmeci ihalesi yapılacak” diye konuştu.

Cumartesi pazarı esnafı ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri de dinleyen Başkan Ergün, çadır iplerini yeni dikilen ağaçlara bağlayarak zarar görmesine sebep olan bazı pazarcıların da duyarsızlığının önlenmesi gerektiğini söyledi. Ergün; “Belediye olarak pazarların düzenlenmesine henüz başlamadık. Gelecek haftalarda yetkililerle temasa geçerek bazı eksikliklerin olduğu Pazaryerlerinin düzenlenmesi konusunda görüşme yapacağız. Pazaryerleri kurulurken pazarcı esnafımızın duyarlı olması lazım. Buraya yeni fidanlar diktik ama yeni dikilen fidanlara pazarcı çadırının ipini bağlamışlar. Bunun adı duyarsızlıktır” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?