4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ergün'ün Karaçay isyanı

Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Karaçay Mevkii’nde, Organize Sanayi Bölgesi’nin atık su hattından Gediz’in kolu olan Karaçay’a akan siyah renkli atık su, bölgede inceleme yaparken durumu fark eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü isyan ettirdi.

Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi olarak bilinen Karaçay civarında, Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ile incelemeye çıkan Başkan Cengiz Ergün, sitenin sonlarındaki arazide incelemelerde bulundu.

Araziyi gezerken Karaçay olarak bilinen derenin üst kısmının kuru olmasına rağmen alt kısmının siyah aktığını fark eden Başkan Ergün, suyun kaynağına doğru ilerledi. Kaynak olarak karşısına Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen atık su hattını bulan kimyasal atıklar içeren ve çevreye pis koku yayan atık suyun dereye bırakılmasına isyan etti.

Karaçay’ın Gediz nehrine dökülen koluna açılan atık su hattının yanına kadar giden Başkan Ergün, suyun bırakıldığı yerin yetkililer tarafından incelenmesinin doğa adına acil önem taşıdığını söyledi. Belediye Başkanı Ergün şöyle dedi: “Burada göz göre göre doğa katliamı yaşanıyor. Gediz’e akan Karaçay’a bırakılan bu atıklar temizlemeye çalıştığımız Gediz’i öldürüyor. Karaçay’ın adı kara diye simsiyah akan atık suları buraya bırakmak doğru değil. Gediz böyle mi temizlenecek. Olmaz böyle bir şey. Çevre konusunda yetkililerin bu doğa katliamı ile ilgili gerekli tespiti yaparak sorumlularını uyarması gerekiyor. Bir yandan Gediz’i temizlemek isterken bir yandan kirletilmesine Manisalılar olarak seyirci kalmamalıyız. Bu durum resmen doğa katliamıdır. Para harcayarak temizlemeye çalıştığımız Gediz’imizi kirletilmesine hiç kimsenin izin vermemesi gerekir. Herkes ve her kurum bu konuda duyarlı olmalı.”

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 16:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?