5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Erken müdahale kazayı önledi

ÇÖKEN YOLA MÜDAHALE KAZAYI ÖNLEDİ

Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Mimar Sinan Bulvarı Akhisar Caddesi'nde gerçekleşen çökmeyi zamanında fark etmesi, olası bir faciayı engelledi.

Yolu trafiğe kapatarak güvenliğini sağlayan ekipler, kanalizasyonun çökmesiyle oluşan 11 metre derinliğindeki çukurun kapatılması için çalışmalara başladı.

Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, önceki haftaki rutin kontrollerinde Kuşlubahçe Mahallesi Akhisar Caddesi üzerinde dev bir çukurun olduğunu fark etti. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Cem Çöllü başkanlığındaki ekip çöküntünün olduğu yerde yaptıkları incelemede 11 metre derinliğindeki çukurun tonoz olarak tabir edilen kanalizasyon hattının çökmesi sonucu meydana geldiğini belirledi, bölgede yol güvenliği alarak, olası bir kazanın önüne geçti. Yolu kapatan ekipler, çökük olan yerin onarımı için hemen çalışma başlattı, yıllardır kullanılan tonoz hat yenilenerek yerlerine 2 bin 400'lük boru takıldı.

Oluşan çukurun hemen fark edilmiş olmasının olası bir tehlikeyi engellediğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölgede hızla çalışmalara başladıklarını, çalışmanın tamamlanmasının ardından yolun yeniden trafiğe açılacağını söyledi. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Başkan Ergün; “ Eski dere yatağı olan bölge tahmin ediyorum ki aşırı yağmurlar nedeniyle, alt kısmının da boş olması nedeniyle daha fazla dayanamayarak çökmüş. Çökmenin ardından yaklaşık 11 metre derinlikte bir çukur meydana gelmiş. Olayın herhangi bir kazaya mahal verilmeden fark edilmiş olması oldukça önemli. Bir daha aynı şekilde bir olaya mahal vermemek amacıyla çukurdaki hattı 2 bin 400'lük borularla yeniledik. En geç 10 gün içerisinde çalışmalar tamamlanarak, yolun trafiğe açılmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

ÇÖKEN YOLA MÜDAHALE KAZAYI ÖNLEDİ
ÇÖKEN YOLA MÜDAHALE KAZAYI ÖNLEDİ
ÇÖKEN YOLA MÜDAHALE KAZAYI ÖNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 17:22:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 20:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?