5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Erler Caddesi'nde örnek uygulama

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kent içindeki yeşil alanların artırılmasını hedefleyen Manisa Belediyesi, işlek caddelerde büyük süs ağaçlarıyla caddelerin görünümünün değişmesi için çalışma başlattı.

İlk olarak Erler Caddesi pilot bölge olarak belirlendi. Cadde üzerinde iş yeri bulunan esnafla da yapılan görüşme sonrası caddenin görünümünün değiştirilmesi ve sevgi yolu havasına bürünmesi için uygulamaya olumul tepkiler geldi. Süs ağaçlarının ortaya çıkardığı güzel görünümün bozulmaması içinde cadde üzerinde yükleme peronları dışında da araç parkına yasak getirildi. Ardından Belediye Park Bahce Müdürlüğü ekipleri, geniş kaldırımları bulunan caddede belli aralıklarla kaldırım kenarlarına 50 adet limon servi cinsi süs ağacı yerleştirdi. Caddenin görünümünün değişmesini esnafta olumlu karşıladı.

Uygulamanın pilot olarak başlatıldığını, verim alınması halinde kentin diğer caddelerinde de benzer süslemelerin yapılacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin daha modern ve yeşil gözükmesini sağlayan ağaçlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ergün; “Kentimizin daha yeşil gözükmesi için elimizden gelini yapıyoruz. Bununla ilgili belli bölgelerde pilot uygulamalar başlattık. İlk olarak Erler Caddesi'ni araç parkına kapattık ve bu caddenin daha yeşil gözükmesi için süs bitkileriyle donattık. Esnafımızla karşılıklı görüşmeler yaparak onlarında onayını aldık. Şuanda caddenin görünümü gerçekten değişti, beton yapıların arasında süs ağaçları bölgenin daha yeşil gözükmesini sağladı. Uygulama ile ilgili olumlu tepkiler alıyoruz, belli bir süre pilot uygulama devam edecek verim alındığı takdirde kentin diğer bölgelerini de benzer şekilde süsleyeceğiz. Burada esnafımıza ve halkımıza ağaçları koruma görevi düşüyor. Bu ağaçların korunacağından ve uygulamanın beğenileceğinden eminim. ” diye konuştu.

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DÜZENLEMESİ
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DÜZENLEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 15:22:00
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 23:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?