4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Eroğlu'ndan iddialı açıklamalar

BAKAN VEYSEL EROĞLU MANİSA'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 1 Ocak 2008 tarihinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını hatırlatarak, "Türkiye genelinde Belçika'nın yüzey alanına yakın, Avrupa'da bir devletin alanı kadar ağaçlandırma yapacağız'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gediz Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı ile Spil Dağı Milli Parkı İmar Planı Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere genel müdürleriyle birlikte Manisa'ya geldi.

Toplantı öncesi Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra ağaçlandırma seferberliği kapsamında Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan protokol gereği İzmir-İstanbul Karayolu'nun Manisa Saruhanlı ilçesi yakınlarındaki bölümünde yol kenarında gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı. Vali Güvenç'in yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, daire müdürleri de törende hazır bulundu. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, alanın çamurlu olması sebebiyle protokole çizme dağıtıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, son 7 yılda AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetlerden bahsederek "Geçmişi gözünüzün önüne getirin, nereden nereye geldiğimizi farkedeceksiniz. Lütfen son 7 yılda yapılanların 70 yılda yapılanlarla mukayesesini ben sizlerden rica ediyorum. İkisini bir kefeye koyun, bizim 7 yılda yaptıklarımız 70 yılda yapılanlardan çok fazladır" dedi.

Bakan Eroğlu, şu an Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış törenlerine katılmaya fırsat bulamadığını ifade ederek şunları söyledi: "Biz DSİ'nin 55. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Başbakanımızdan istirham ettik; 55 dev tesis var, 7 milyar TL tutarında, bunların açılışı için kendisinden gün rica ettik. Başbakanımız 27 Aralık günü İstanbul'da ancak toplu şekilde hepsinin temelini atabileceğini söyledi. Geçmişte sadece bir dere ıslahı için ben bakanların başbakanların gittiğini biliyorum. Şimdi

Başbakanımız temel atmaya gitmiyor, açılış merasimine, elli elli, yüz yüz açılış merasimine gidiyor. Aradaki fark budur. Bunu özellikle belirtmek istedim. "

ÇÖP TESİSLERİNE BAKANLIKTAN HİBE

Eroğlu, sanayi ve çeşitli evsel atıklarla kirlenen Ege Bölgesi tarım arazilerinin can damarı Gediz havzasının kirlilikten kurtarılması gerektiğini söyledi. Bu konuda alınan tedbirlere de değinen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Gediz havzasını, bu nehri mutlaka kurtarmamız gerekiyor."

Bakan Eroğlu, nehri kirleten sanayi siteleri ve belediyelere arıtma tesisi yapmaları konusunda 31 Aralık 2012 tarihine kadar süre tanıdıklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce 31 Aralık 2012 saat 16.59 diye bir süre ilan ettik. Herkes buna göre adımını atacak. Aksi takdirde bu havzayı kurtarmamız mümkün değil. Şu an işler iyi gidiyor. Sadece nehir kurtarmak için atık su arıtma tesisleri değil sanayi atık su arıtma tesisleri değil aynı zamanda özellikle katı atık bertaraf tesisleri için de biz ilgili belediyelere hiçbir ayrım yapmadan destek vereceğiz. Hatta üçte birini biz destekleyelim diye hibe olarak karar kıldık. Bu gerçekten çok önemli bir adım."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 1 Ocak 2008 tarihinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Şu an küresel iklim değişimi sebebiyle iklim değişikliğine karşı mücadelede en etkili unsur ağaçlandırmadır. 'Belçika'nın yüzey alanına yakın, Avrupa'da bir devletin alanı kadar ağaçlandırma yapacağız. Bütün kurum ve kuruluşlar bu konuda büyük gayret sarf ediyor. Sadece boş alanları değil, Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yol boylarını da ağaçlandıracağız. Gerçekten çok keyifli bir sürüş olacak. Bunun dışında cami, mabet, hastane ve okul avluları gibi pek çok yeri ağaçlandırıyoruz.''

Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) işsizliği önlemek amacıyla mesleki eğitim çalışmaları yaptığını dile getiren Eroğlu, bu amaçla Manisa'ya da 13 milyon TL gönderildiğini bildirdi. Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ile birlikte yol kenarında fidan dikti.

BAKAN VEYSEL EROĞLU MANİSA'DA
BAKAN VEYSEL EROĞLU MANİSA'DA
BAKAN VEYSEL EROĞLU MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 14:12:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 18:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?