4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Eşi doğum yaparken apandisti patladı

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Caferfakılı köyünde yaşayan Seher ve Mehmet Yılmaz çifti, aynı gün 15 dakika arayla ameliyat masasına yattı.

Alaşehir'e bağlı Caferfakılı köyünde yaşayan Seher-Mehmet Yılmaz çifti, çocuk sahibi olacakları gün ilginç bir sürprizle karşılaştı. Baba adayı Mehmet Yılmaz'ın (25) doğumun olacağı saatlerde apandisiti patlayınca anne adayı Seher Yılmaz da(19) strese dayanamadı ve normal doğum yerine sezaryenle doğum yaptı.

Seher-Mehmet Yılmaz çifti, akşam yemeğini yedikten sonra istirahata çekildi. Ancak bir süre sonra Mehmet Yılmaz'da şiddetli mide bulantısı ve kusma başladı. Mehmet Yılmaz, şiddetli ağrılara dayanamayınca aynı gün gece Alaşehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada bir iğne yapılan Yılmaz, daha sonra tekrar evine gönderildi. Sabah ise Mehmet Yılmaz, doğum için hastaneye yatış işlemleri yapılacak olan eşiyle birlikte Salihli'de bulunan Özel Can Hastanesi'ne geldi. Sabah 08.00'de eşinin yatış işlemlerini yaptıran Mehmet Yılmaz, baba olacağı saati beklemeye başladı.

Bu sırada sancısı artan baba Mehmet Yılmaz hastanede kan tahlili yaptırdı. Tahlil sonucu Mehmet Yılmaz'ın apandisitinin patladığı ve hemen ameliyat olması gerektiği anlaşıldı. Ancak Mehmet Yılmaz eşi doğum yapmadan ameliyat olmayacağını söyleyerek ameliyat masasına yatmadı. Şiddetli ağrılara dayanamayan Mehmet Yılmaz, doktorlar tarafından zehirlenebileceği uyarısı yapılması üzerine 18.30 sıralarına ameliyata alındı.

Eşinin apandisitinin patladığını öğrenen anne adayı Seher Yılmaz da strese girince normal doğum yapamadı ve 18.45'de sezaryenle doğum yapmak için ameliyata alındı.  İlginç olayı anlatan anne Seher Yılmaz, "Eşime Salihli'deki tetkikler sonrasında apandis teşhisi koymuşlar ve herhangi bir şey yememesini ve içmemesini söylemişler. Ancak eşim açlığa dayanamamış ve bir şeyler yemiş. Akşam saatlerinde de sancısı artınca ve kanında zehirlenme şüphesi duyulunca ameliyata alınmış" dedi.

Seher-Mehmet Yılmaz çiftinin 2 kilo 900 gram ağırlığında Ayşe Melek Yılmaz ismini verdikleri dünyalar güzeli bir kız çocukları oldu. Anne Seher Yılmaz'ın ameliyatını Dr. Muzaffer Keskiner gerçekleştirirken, baba Mehmet Yılmaz'ın ameliyatını ise Dr. Muzaffer Yurttaş gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?