30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eşini döven kocaya temizlik cezası

Manisa'nın Selendi ilçesinde nikahsız eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen bir kişiye, adliye binasında 60 gün temizlik yapma cezası verildi. 

İddiaya göre, 4 çocuk babası Muhsin A. (33), resmi nikahlı eşi Necla A. ile aynı soyadını taşıyan akrabası nikahsız eşi Pınar A. arasında tartışma yaşandı. Eşler arasında yaşanan yumruklaşmayı ayırdığnı öne süren Muhsin A., evi terk ederek baba evine sığınan dini nikahlı eşi Pınar A.'nın, hastaneden aldığı darp raporuyla birlikte jandarmaya müracat ederek eşinden şiddet gördüğünü iddia etmesi üzerine gözaltına alındı. 

Selendi Sulh Ceza Mahkemesi, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle Muhsin A.'ya mesai saatleri içerisinde 5 saat olmak üzere toplamda 240 saat Adliye binasında temizlik yapma cezası verdi. 2 aylık temizlik cezasını çekmeye başlayan A., darp suçlamasını kabul etmeyerek, "Ben eşimi seviyorum. Babası onu benden ayırmak için bu yola başvurdu. Eşimi dövmedim. Jandarmaya gittiğimde şok oldum. Eşim 'Beni dövdü, omuzumdan ısırdı' diye suçlamada bulunmuş ve rapor alınmış. Ben böyle bişey yapmadım. Çok mutlu bir şekilde iki eşimle beraber yaşıyorduk. Ama nikahsız eşimin babası bizi ayırmak istiyor" iddiasında bulunarak ayrıca, "Yaz gününde 40 dönüm tütün ve 100 dönüm buğdayım tarlada kaldı, ben çocuklarımı nasıl doyuracağım, neyle besleyeceğim' diye dert yandı. 

Bu arada, eşinden dayak yediğini iddia eden dini nikahlı eş Pınar A., "Bana sahip çıkmadılar, beni hor gördüler. Benim 1 yaşında tek kızım var. Bana ev içinde hep yabancı gibi davrandılar ve en sonunda ikisi bir olup beni dövdüler. Ben bunu haketmedim. Dayanamayıp babamın evine gittim ve şikayette bulundum. Gereken cezayı çeksin" derken, resmi nikahlı eş Necla A. ise, "15 yıllık evliliğim sonrası Pınar benden nikahı almak istedi. Ben de 'Nikahı vermem, beraber yaşayalım' dedim. Babasının evine gittiğinde kendim evlerine giderek gelmesini istedim ama kabul etmedi. Yaz gününde başıboş kaldım. İşlerimizi kim yapacak, ürünlerimizi kim kaldıracak?" diyerek kocasının bir an önce eve dönmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 10:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?