30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eski binaların yapımı için işbirliği

Manisa Belediyesi, Özel İdare ve Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği’nin işbirliğiyle Manisa’da atıl durumdaki iki bina restore edilecek.


Yapılan planlamaya göre 2.Anafartalar Mahallesi İstasyon civarında Tekel Tütün Fabrikası yanındaki yaşları 90 ile 150 yıl arasındaki iki bina restore edilecek. Toplam 280 metrekare kapalı alana sahip olan binalar aslına uygun olarak yenilenerek kullanılacak hale getirilecek.


800 BİN YTL’YE MAL OLACAK
Restorasyon işinin 800 bin YTL’ye mal olacağı açıklandı. Manisa Belediyesi, Özel İdare ve Makine Mühendisleri Odası birlikte yapacaklar. Binalar Makine Mühendisleri Odası Manisa Temsilciliği tarafından kullanılacak. Belediye Başkanı Bülent Kar, Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut ve Makine Mühendisleri Odası Manisa Temsilcisi Hakkı Bayraktar’ın yanı sıra Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekreteri Melih Yalçın’ın katılımıyla Belediye Encümen Salonu’nda protokol imzalandı.


Belediye Başkanı Bülent Kar konuyla ilgili bilgi vererek, “İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu’nun onayladığı projelerin hayata geçirilip, yapıların halkımızın hizmetine kazandırılmasını hedefliyoruz. Makine Mühendisleri Odası’yla protokol imzaladık. Restorasyonlar Özel İdare’nin de desteğiyle belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek, bunun üçte biri de Makine Mühendisleri Odası tarafından karşılanacaktır. Ayrıca binaların bulunduğu bölgede park ve bahçe düzenlemesi de yaparak üniversite öğrencilerinin sosyal tesislerden yararlanmasını sağlayacağız.”diye konuştu.


Restorasyon işinin 6 ay içinde tamamlanacağı, Makine Mühendisleri Odası’nın taşınma işlemlerine bina tamamlandıktan sonra başlayacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?