3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Eski garaj gıda çarşısı oluyor

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kazı çalışmalarının tamamlandığı Eski Garaj alanına, haftanın her günü açık halk pazarı ve otoparktan oluşan gıda çarşısı yapılacağı müjdesi verdi.

Çarşı Mahallesi Perşembe pazarı içerisinde bölge esnafı kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya Başkan Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı. Kahvaltıda bölge esnafı belediyenin bölgede yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de her hafta farklı bölgede esnafla bir araya gelmenin yapılan işleri yerinde görme açısından verimli olduğuna dikkat çekti, bölge esnafının sorunu haline gelen eski garaj yeri üzerinde yapılacak gıda çarşısı ve otopark hakkında bilgi verdi.

Başkan Ergün, “Belediyenin devam eden çalışmalarını yerinde görmek için her fırsatta mahalleleri ziyaret ediyoruz. Sağ olsun her hafta bir bölgede esnafımızla kahvaltıda buluşuyoruz, hem sorunlarını dinliyoruz hem de isteklerini not alıyoruz. Bitpazarı olarak bilinen bölgede şuan en büyük sorun eski garaj yerinde devam eden çalışmalar. Biz göreve geldikten sonra o bölgede tabiat varlıklarını koruma ve anıtlar kurulu tarafından devam ettirilen bir kazı çalışması vardı. Kazı çalışmasının sonunda tarihi değeri olan bir bulguya rastlanılmadı. Ekiplerimiz eski metruk yerlerin yıkımına başladı. Şuanda mimarlarımız bölgede haftanın her günü açık halk pazarı ve otoparktan oluşan gıda çarşısı için proje çalışması yapıyor. Proje son aşamaya geldi en kısa zamanda yapımına başlanacak. Bölgede ayrıca özellikle Perşembe pazarının kurulduğu gün yaşanan otopark sıkıntısı ve eski metruk binaların ortaya çıkardığı sorunlar da çözülmüş olacak.” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?