30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eski Manisaspor başkanı aday oldu

Manisaspor eski başkanlarından Cengiz Ergün Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Manisa Belediye Başkan adaylığını resmen açıkladı.

Saruhan Otel’de yapılan toplantıya MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Ahmet Orhan, İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tanrısevsin ve çok sayıda partili katıldı.

Salona partililerin alkışları arasında giren Cengiz Ergün, MHP’ye has işareti yaparak salondakileri selamladı. İlk konuşmayı yapan MHP Merkez İlçe Hüseyin Tarısevsin, Manisa Belediyesi’ne üç hilali takacaklarını söyledi.

İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar ise bugüne kadar ithal edilen adaylar nedeniyle başarılı olunamadığına dikkat çekerek, “Un vardı, yağ vardı şeker vardı ama hep şekerin yerine tuz konarak helvanın tadını bozuyorlardı. Şimdi hepsi var. Cengiz Ergün şeker gibi, adam gibi adamdır. Artık helva yapma zamanı. Şaibesiz ve lekesiz bir adayla yola çıktık. Manisa’yı yönetmeye talibiz.”dedi.

Milletvekilleri Erkan Akçay ve Ahmet Orhan’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, MHP’nin adayının Cengiz Ergün olduğunu resmen ilan etti. Kürsüye çıkan Ergün, Enöz’e sarıldıktan sonra MHP’lileri selamlayarak konuşmasına başladı.

Kendisini MHP Manisa Belediye Başkan Adayı olarak gösteren partililere teşekkür eden Cengiz Ergün, “Başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, genel merkez yöneticileri, teşkilat sorumluları olmak üzere, yaklaşık bir aydır benimle her gün telefonla ve sık sık yüz yüze de görüştüğüm. Beni ikna etmek için çaba ve gayret gösteren, Manisa aşkıyla yanıp tutuşan, kendilerindeki heyecanı bana veren üç milletvekilimize huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Manisa İl Başkanımız, İlçe Başkanımız ve değerli yöneticilerimize, yine bu süreçte benim aday olmam için karşılıklı görüşüp de bana olan desteklerini veren büyüklerime, dostlarıma, telefonlarla arayıp da desteklerini esirgemeyeceklerini belirten tüm değerli arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”dedi.

MANİSA’NIN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR

15 yılıdır siyasetten uzak kaldığını hatırlatan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP siyasi çatısı altında 29 Mart seçimlerinde oluşturacağımız listelerle bu birlikteliği somutlaştırmak amacımız olacaktır. Manisa'nın yeni bir vizyona ihtiyacı vardır. Manisa yerel kalkınmada öncü ve etkin, dünyada tanınan bir şehir olabilmelidir. Manisa'nın kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyelleri tüm kurumları, odaları, birlikleri, dernekleri, harekete geçirecek, katılımcılığı sağlayabilecek araçları uygulamak olmalıdır. Sıkıntılarımızı aşmak, uzlaşmaları güçlendirmek, huzuru sağlamak, insanlara en güzelini yaşatabilmek, insana olan sevgiyi her şeyin üstünde tutmak, en muhtaç insanımıza onun da değerli bir birey olduğunu hatırlatmak, onları kucaklamak, sahiplenmek temel görüşümüz olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerli teşkilat mensupları, Türk milliyetçileri 29 Mart 2009 tarihi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi Milliyetçi Hareket'in yerel yönetimler iktidarının başlangıç tarihidir. Bu kutlu yolda, sizin yanınızda yürüyen bir kardeşiniz olmaktan duyduğum kıvancı bir kez daha dile getirmek isterim.”

Konuşmaların ardından MHP’liler kol kola girerek basın mensuplarına poz verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERİDUN TELBİŞ IP: 88.251.161.xxx Tarih : 25.12.2008 12:48:35

Herşeyden önce hayırlı uğurlu olsun çok sevindim ve MHP nin bu adayla çok güzel bir oy alabileceğini düşünüyorum.Bence gelmiş geçmiş en iyi aday tekrar hayırlı olsun