5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Eski tenis kortu spor parkuru olacak

ESKİ TESİN KORTU, YENİ SPOR PARKURU OLACAK

Manisa Belediyesi, Manisa Lisesi'nin karşısında bulunan ve mezbelelik halde olan eski tenis kortunu, özellikle kadınların ve çocukların kullanacağı spor parkuru yapmak için çalışmalara başladı.

Gençlik Parkı yanında bulunan eski tenis kortunun sosyal tesis olarak vatandaşlara açılmasını isteyen Başkan Ergün, kortun özellikle kadınlar ve çocukların kullanacağı oyun ve spor parkuru yapılması için proje hazırlattı. Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, alanın spor parkuru olarak düzenlenmesi için yeniden halkın kullanımına açılması için çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık 15 gündür devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgede Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ile birlikte incelemeler yapan Başkan Ergün, eski tenis kortunun kullanılabilir spor ve oyun parkuru haline getirileceğini söyledi.

Manisa'nın yaşanabilir, nefes alınabilir bir kent haline gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu düşüncemizden hareketle, sosyal alanların arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Manisa'mızda insanlarımızın aileleriyle birlikte gezebileceği, spor yapabileceği, çocuklarının oyun oynayabileceği alanların azlığı göze çarpıyor. Bunu en aza indirgemek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında Manisa Lisesi karşısında bulunan eski tenis kortunu, Manisalı vatandaşlarımızın kullanabileceği sosyal alan yapmayı planladık. Bu kapsamda ekiplerimiz 15 gündür çalışma yürütüyorlar. Çalışmaların bitmesiyle birlikte burada spor sahası, özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın kullanacakları spor ve oyun parkurları ile sosyal ve sportif alanlar olacak. Özellikle mahalle sakinlerinden gelen spor amaçlı yürüyüş parkuru ve kafeterya ihtiyacını da gidereceğimizi düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla burayı yaz aylarına yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

ESKİ TESİN KORTU, YENİ SPOR PARKURU OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 13:01:03
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?