5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Esnafa “birleşin” çağrısı

MANİSA'DA ESNAFA “BİRLEŞİN” ÇAĞRISI

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet (ESKK) Kooperatifleri Bölge Birliği olağan genel kurulunda, TESKOMB Merkez Birliği Genel Başkanı Selahattin Hünü, “AVM'ler açılırken kaç esnafın iflas edeceği bile hesaplanıyor. Bu nedenle küçük esnaf mutlak ve mutlak birleşmeli” dedi.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen genel kurul toplantısına TESKOMB Merkez Birliği Genel Başkanı Selahattin Hünü, MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, MHP İl başkanı Uğur Üncü, CHP İl Sekreteri Ali Ercan, Halk Bankası'ndan görevliler, bazı oda ve dernek başkanları ile Birliğe bağlı üyeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Şoförler Cemiyeti Başkanı Yusuf Enli yaptı. Kooperatif Müdür Hasan Ak, çalışma raporunu okuyarak bilgi verdi. Daha sonra denetim raporları okundu. Hasan Ak, 2010 yılında piyasanın nakit sıkıntısı çektiğini ve gidişatın devam etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Raporların oylanmasının ardından Başkan Recep Çınar bir teşekkür konuşması yaptı. Oylamanın ardından konuşmalar bölümüne geçildi. İlk kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, torba yasayla borç yapılandırması olduğunu hatırlatarak,”Ülkeyi AKP yönetiyor. Burada bu insanlar nasıl bu duruma geldi. Neden bu yoksulluk yaşandı, bunu irdelememiz gerekiyor” dedi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Torba yasada teşekkürü Başbakan ne kadar hak ediyorsa MHP de o kadar hak ediyor. Çünkü biz de bu yasada büyük emek sarfettik, çalıştık. Yasaya evet verdik. “ MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ise AK Parti'nin esnaf ve sanatkarı yeniden yapılandırmaya mecbur bıraktığını dile getirdi. Daha önceden cansuyu adı altında bir proje sunulduğunu hatırlatan Enöz, 47 bin Manisa esnafından sadece yüzde 1'inin buna başvurduğunu iddia etti. CHP Parti Sekreteri Ali Ercan da kısa bir konuşma yaparak kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Halk Bankası Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Kılıçoğlu da kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

HALK BANKASI'NA TEPKİ

TESKOMB Merkez Birliği Genel Başkanı Selahattin Hünü, Türkiye'de artık hiçbir şekilde mutlu olmayan bir toplum oluştuğunu söyledi. “AVM'ler açılıyor habire” diyerek sözlerini sürdüren Hünü, “Bunlar açılırken kaç esnafın iflas edeceği hesaplanıyor. Bu nedenle küçük esnaf mutlak ve mutlak birleşmeli, bir araya gelmeli. Gelemiyorsa ne hükümetin yapacağı bir şey var ne de bundan sonra gelecek olan hükümetlerin” dedi. “Esnaf ve sanatkarı olmayan bir toplumdan hiç bir şey olmaz” diyen Hünü, Halk Bankası'na da tepki gösterdi. Hünü, “Halk Bankası ile etle tırnak gibiydik ancak artık ette kalmadı tırnak da kalmadı. Bundan sonra kavga edeceğiz gerekirse. Çünkü çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 3 katlı Bölge Birliği binasının misafirhane katının satılması kararı alındı. Yapılan oylamada Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği'nin yönetimi seçildi. Buna göre liste şu isimlerden oluştu: Yönetim kurulu Recep Çınar, Gündüz Karaoplan, Sami Yıldıran, Ali Ayani Halil Aşık, Fahri Bilgiç, Ahmet Aktaş, İsmail Yurtseven, Hasan Genli.

MANİSA'DA ESNAFA “BİRLEŞİN” ÇAĞRISI
MANİSA'DA ESNAFA “BİRLEŞİN” ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 16:44:04
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 17:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?