4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Esnafa 'eylül' sözü

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, bir süredir gündemde olan çalışmalarla, esnafın Bağ-Kur'a olan prim borcu sorununun mutlaka çözüleceğini söyledi. Milletvekili Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfükar Gürcan ile bir grup partili, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ı ziyarete ederek ilçenin sorunları dinledi. Buradan Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi'ne geçen AK Parti'liler, burada Başkan Sami Yıldıran ile görüştü.

Bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "AK Parti iktidarı ile birlikte faiz oranları düşüyor. Bu da esnafımızın işini büyütmesi için bir fırsat. Önceden esnafımız kepenk hatta dükkan kapatıyordu. Bizim dönemimizde bunlar ortadan kalktı. Enflasyonun aşağıya çekilmesi ile birlikte vatandaş dövize değil konuta yatırım yapıyor. Bir de esnafımızın beklediği Bağ-Kur pirim borçları var. Bu borçlar, 1 Ekim tarihinde meclisimizin açılması ile birlikte öncelikli konu olarak masaya yatırılacak. Borç sorununu çözerek, esnafımızın sırtından yükü kaldıracağız" dedi.

Turgutlu Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Sami Yıldıran ise, AK Parti Hükümeti'nin yaptığı çalışmalardan mutlu olduklarını ifade ederek, "Esnaf Bağ-Kur borçları için bizden kredi alıyor, Ülkemizde faiz oranları düşmesine rağmen bir hareket göremiyoruz. Esnafımız zor durumda alacaklarımızı almakta zorluk çekiyoruz. Bu sorunlarımız ile ilgilenilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 20:56:24
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 21:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?