30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Esnafa kolay kredi imkanı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde esnafın uygun faiz ve vadelerde kredi alabilmesi amacıyla Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Garanti Bankası Şubesi arasında protokol imzalandı. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yapılan toplantıda, oda başkanı Abdülaziz Elgin ile Garanti Bankası Alaşehir Şubesi Müdürü Taner Ceylan, esnafa kolay kredi imkanı tanıyacak sözleşmeye imza attı. Başkan Elgin, "İlçemizde küçük ve orta ölçekli sanayinin oluşumunda odamız bir dinamo görevini üstlenmiştir. Amacımız küçük ve orta ölçekli esnafımızın ticari faaliyetlerini geliştirerek sürdürmesini sağlamak. İmzaladığımız bu sözleşmeyle biz oda olarak kredi kullanmak isteyen esnafımıza kefil olmuş oluyoruz." dedi. Yakın zamanda esnafa yönelik Alaşehir'de 3 bin ortaklı gıda toptan ve parakende pazarlama faaliyeti yapacak bir kooperatif kyracaklarını açıklayan Elgin, tüm ilçe halkını buraya ortak yapmayı planladıklarını ifade etti. 

Garanti Bankası Şube Müdürü Taner Ceylan ise, anlaşma kapsamında odaya bağlı KOBİ'lere YTL cinsinden aylık yüzde 1,80, Euro cinsinden yüzde 0,85, Dolar cinsinden de yüzde 0,90 faizle kredi vereceklerini, kredilerin geri ödemesinin ise 36 ay olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?