30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Esnaftan Kızılay'a kan bağışı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Manisa Kızılay Kan İstasyonu tarafından düzenlenen "Bir kan da sen ver" kampanyası büyük ilgi gördü. 

Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda sürdürülen kampanyada esnaf kan vermek için sıraya girdi. Esnaf ve sanatkarların kan vermeye alıştırdıklarını belirten oda başkanı Mehmet Kılıçaslan, "Sarıgöl'de ilk kez Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Kızılay ile ortak hareket ederek bir kampanya başlattık. İleride diğer sivil toplum kuruluşlarının da kan bağışında bulunmalarına öncülük etmek istiyoruz. Bu nedenle ilçe genelinde başlatılan kampanyamızda bir günde 101 ünite kan verildi. Bu bizleri mutlu etti." dedi. 

Kızılay Sarıgöl Şube Başkanı Mesut Dalgıç ise, esnaf ve sanatkarların kan bağışına gösterdiği duyarlılığın kendilerini sevindirdiğini belirterek, kan verme şartları hakkında bilgi verdi. Dalgıç, "Kan bağışında bulunacak kadınlar 12 ay içinde 3 kez, erkekler ise 4 kez kan verebilirler. Sağlıklı bir insan 18 ila 65 yaş arasında kan bağışlayabilir. Kan bağışçısının vücut ağırlığı en az 50 kg., vücut ısısı da 37,5 derece olmalıdır. Kan vermeden önce hiç bir şekilde ilaç alınmamalıdır. 12 saat öncesine kadar da alkol alınmamalıdır. Kan veren bir insanın tüm kan hücrelerinin yenilenmesi nedeniyle daha zinde olmaktadır." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?