4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Estetik kurulu ilk toplantısını yaptı

Manisa Belediye’sinin kentin mimari gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği estetik kurulu ilk toplantısını yaptı.

Belediye Encümen Salonu’nda yapılan ilk toplantıda Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil başkanlık yaptı. Manisa’da mimarlık yapan Abdullah Yetişen, Nuri Köse, Mehmet Palabıyık, Atilla Efendioğlu, Halim Sezici, Tuğrul Erdem,Yeşim Topoğlu, Sıdıka Ulver, Şaziye Altaylı’dan oluşan kurul, ilk toplantısında ileriye dönük kararlar aldı, kentle alakalı yapılacak mimari düzenleme ve değişiklikler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, aralarında rekabet kaygısı olmayan mimarlardan oluşan komisyonun kentin görünümüyle ilgili her türlü tavsiyeyi alacağını söyledi.

Başkan Yardımcısı Açıkdil şöyle konuştu, “ Manisa’nın değişen yüzünü ortaya çıkarabilmek adına yeni düzenlemeler yapma durumundayız. Tavsiye niteliği taşıyacak komisyon için piyasada ticari faaliyetlerde bulunan arkadaşlarımızdan ziyade, bu işin duayeni olarak görülen birkaç meslektaşımız ve Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği’nin yetkililerinden oluşan kurul oluşturduk. Bunu yaparken kentin mimari geleceğini ön planda tuttuk. Estetik Kurulumuz, kentteki apartman boyasından yol düzenlemesine kadar her türlü konuda işin uzmanlarıyla fikir alışverişi yaparak kararlar alacak. Bu kararlar gerekirse belediye meclisi gündemine getirilebilecek. Amacımız Manisa’nın mimari geleceğini hazırlarken geçmişte yapılan mimari hataların gelecekte yapılmasını engellemek için bu kurulun çalışmalarına özen gösteriyoruz, önem veriyoruz. Çalışmalarımızda hiçbir kentten esinlenme olmayacak. Marka kent olarak adlandırılan Manisa’nın kendine özgü bir mimari tarzı olmalı, biz bunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızı yürütürken mimariyle ilgili diğer meslek odalarının ve müteahhitlerinde görüşlerini alacağız. İşbirliği içinde çalışmak bizim için çok önemli.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 00:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?