5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Et entegre tesisi ihaleye çıkıyor

MANİSA ET ENTEGRE TESİSİ İHALEYE ÇIKIYOR

Ege Bölgesi'nin en modern tesisleri olma özelliğine sahip Manisa Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Et Entegre Tesisleri ihaleye çıkıyor.

Kırmızı et yönetmeliği kapsamında alt yapısı oluşturulan ve entegre olan tesis, günde 100 büyükbaş veya 200 küçükbaş kapasiteye sahip. Kesimi yapılarak dinlendirilen etler soğutmalı araçlarla tüketim merkezlerine gönderiliyor. Tesisin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Belediyemiz iştirakinde bulunan Et Entegre Tesisleri’nde, biyolojik arıtma tesisi 160 metreküp kapasiteli, entegre tesisin 400 baş kapasiteli açık ve kapalı padoğu, trafo, otopark, sosyal tesisler, şüpheli hayvan kesim yeri ve deposu, yakma fırını ve araba yıkama ve dezenfekte yeri gibi yardımcı üniteler yer alıyor. Bunlara ilave olarak, entegre tesisimizde Türk halkının inançları doğrultusunda yalnız Kurban Bayramlarında kullanılmak üzere hijyenik ortamda büyükbaş ve küçükbaş kurban kesim yeri de bulunmaktadır” dedi.

Manisa Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Et Entegre Tesisleri’nin ay sonunda yeni işletmecisiyle işletileceği açıklandı. Turgutlu Yolu üzerinde büyük bir arazi üzerine kurulu olan tesis için ihale şartnamesi hazırlanarak, ihaleye katılacak olanların dikkatine sunulacak. Modern kesimhane ve ekipmanlara sahip tesisler için Manisa Merkez ve çevre illerdeki işletmecilere ihaleye katılma çağrısında bulunuldu. Manisa Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Et Entegre Tesisleri’nin ihaleye çıkacağı konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Böylesine önemli bir tesisin yapılmasında ve bugüne kadar işletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan bu modern tesisin layıkıyla ve Belediyemize kar getirecek şekilde işletilmesidir. Belediyemize ait olan bu tesislerin işletilmesi için ihaleye çıkılacak. İhaleye Manisa’dan ve çevre illerden firmaların katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 13:16:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 13:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?