5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Et entegre tesisleri ihale edildi

ET ENTEGRE TESİSLERİ İHALE EDİLDİ

Manisa Belediyesi Et Entegre Tesisleri, Ticaret Borsası’nın işletmeciliğini bırakması üzerine yeniden ihale edilerek yeni işletmeciye devredildi.

Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan belediye et entegre tesislerinin işletmeciliğini yapan Manisa Ticaret Borsası’nın entegre tesislerin işletmesinden ayrılması üzerine sözleşme tarihi bitiminden itibaren yeniden ihaleye çıkılarak tesisler kiralandı. Önceki yıllarda aylık kirası 17 bin TL olarak belirlenen tesisler için yapılan ihaleye iki gerçek kişi katılarak teklif verdi. Verilen tekliflerde yeni dönemde kira bedeli ihale ile 24 bin 950 TL olarak belirlendi.

Belediye’nin et entegre tesislerin verimli işletilebilmesi için belediyenin denetiminin devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesislerin yapılmasında ve işletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Ergün; “Bu tesisi Manisa’ya kazandıran ve bugüne kadar işletmesini yapan herkesten Allah razı olsun. Mevcut işletmeci mali nedenlerden dolayı işletmeye devam edemeyeceğini söyledi. Bizde belediye olarak buranın işletmesi için ihaleye çıktık. Bugün gelinen noktada tesisler önceki yıllarda 17 bin TL gibi rakamla kiralanan tesisler bugün aylık 24 bin 950 TL’ye kiralandı. Burası Manisalının sağlıklı et yemesi için, kaçak kesimlerin önlenebilmesi ve insan sağlığını tehdit eden kesimlerin engellenebilmesi için üzerinde önemle durulması gereken bir işletme. Bu nedenle işletmesine azami önem gösteriyoruz. Belediye olarak et entegre tesislerimizde denetimimiz devam edecek. Manisalının sağlıklı et tüketmesi tek gayemiz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 17:18:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 20:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?