3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Et Entegre Tesisleri'ne icra takibi

Manisa Belediyesi yaklaşık 200 bin TL kira alacağını tahsil etmek amacıyla işletmeciliği Ticaret Borsası tarafından yapılan Et Entegre Tesisleri hakkında icra takibi başlattı.

Manisa Belediyesi ile Ticaret Borsası’nın ortaklaşa inşa ettirdiği Turgutlu yolu üzerindeki Et Entegre Tesisleri, aynı iki kurumu karşı karşıya getirdi. Seçimlerin ardından Manisa Belediyesi’nin borçlarını ödemek amacıyla alacaklarla ilgili tahsilat seferberliği başlatan Başkan Cengiz Ergün, özellikle ödenmeyen kiralarla ilgili direktif verdi. Adresine icra takibi gönderilen kuruluşlardan birisi de Ticaret Borsası tarafından işletmeciliği yapılan Et Entegre Tesisleri oldu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyenin çeşitli kurum ve kuruluşlardan 15 milyon TL’den fazla alacağı bulunduğuna dikkat çekerek, hiçbir ayrım gözetmeden söz konusu adreslere icra takibi gönderildiğini söyledi. Ergün, belediyenin hizmetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için düzenli bir gelir gider tablosuna sahip olmasının şart olduğuna dikkat çekti.

Et Entegre Tesisleri’nin belediyeye devrinin söz konusu olduğunu vurgulayan Ergün, söz konusu işletmeci Ticaret Borsası’nın borçlarını ödedikten sonra en geç 1 ay içinde başvurması durumunda, sözleşmenin bitiş tarihi olan 2010 yılının Şubat ayından itibaren Et Entegre Tesisleri’nin işletmeciliğinin belediyeye geçeceğini söyledi. Ergün, sözleşmenin bitiş tarihine 6 ay kala, Borsa’nın kararını verip başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar ise Et Entegre Tesisleri’ni uzun süredir zarar etmelerine rağmen sağlıklı bir şekilde çalıştırdıklarını belirterek, “Belediyemizin kira alacaklarını tahsil amacıyla icra takibi başlatması bizi üzdü. Buralar siyasi mücadelenin yapılacağı yerler değil. Bu kuruluşlar kamu yararına çalışan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Biz, icra takibi başlatıldıktan sonra Belediye Başkanı Cengi Ergün’den güçlükle randevu alarak görüştük ve konuyu aktardık. Belediye aylık 15 bin TL kirayı düşürmeli. Şuanda cevap bekliyoruz. Olmazsa bırakacağız” dedi.

MAHSUPLAŞMAMIZ GEREKİYOR
Et Entegre Tesisleri’nin faaliyetlerini sürdüren yönetim kurulu üyelerinin maaş veya hakkıhuzur almadan, fedakarlık yaparak görev yaptığını hatırlatan Başkan Koşar sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada Manisa’nın sağlığı söz konusu. Bu tesislerin ayakta kalması şart. Biz belediye ile masaya oturup, demirbaşları da ortaya koyarak mahsuplaşıp, kalırsa ödememiz gereken bir para, onu da nakit ödeyip, tesislerin işletmeciliğini bırakacağız. Burada her şey kuralına göre yapılmalı. Eğer tesisler işin eri olmayan ellere teslim edilirse ortaya çıkacak olan olumsuz tabloyu da kamuoyu takdir etsin.”  Başkan Koşar Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den cevap beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?