5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Etiketli geçiş sistemi başladı

OTOGAR'DA ETİKETLİ GEÇİŞ SİSTEMİ BAŞLADI

Manisa Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başlatılan etiketli geçiş sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Belediye Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısında sunumu Besot A.Ş. Müdürü Hakan Altaç ve Manisa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Mansur Bilgin yaptı. Toplantıya Manisa Otogarı’nda çalışan otobüs işletmelerinin temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Besot A.Ş. Müdürü Hakan Altaç, etiketli geçiş sistemi ile birlikte Manisa Otogarı’nda hizmetlerin daha hızlı, daha hesaplı ve daha şeffaf bir biçimde gerçekleşeceğini ifade etti. Köprü ve otoyollardaki Otomatik Geçiş Sistemleri (OGS) ile etiketli geçiş sisteminin benzer olduğunu anlatan Altaç, “Bu sistemle birlikte araçların üzerine yapıştıracağımız küçücük bir etiketle, bu sistemi sağlayacağız. Etiketi gören otomasyon bilgisayar aracılığıyla otomatik olarak geçişi sağlayacak” dedi.

Manisa Otogarı’na günlük giriş-çıkış yapan araçların sürücülerini abonelik sistemiyle bilgisayarlara kaydedeceklerini belirten Altaç, “Abonelik ile birlikte sürücüler kendi havuzlarına belli miktarlarda para yatıracaklar. Yatan bu paralar tıpkı büyükşehirlerde kullanılan kent kart usulü, her giriş-çıkışta otomatik olarak belli olacak. Sürücülerimiz bakiyelerini aynı zamanda çıkış ve girişlere koyacağımız ekranlardan görebilecek. Etiketler sürücüler tarafından aracın ön camına yapıştırılacak. Etiketler hassas ve kırılgan olduklarından yapıştırıldıktan sonra korunmalı ve çıkartılmamalı. Bu konuda da sürücülerimizden hassasiyet bekliyoruz. Etiketli geçiş sistemiyle birlikte bazı avantajlar sağlanacak. Bu avantajlar; aylık aboneler için yüzde 5, kredili geçişler için de yüzde 15 indirim sağlamakla birlikte aynı zamanda hızlı geçiş imkanı sağlıyor” dedi.

Yapılan sunumların ardından sürücüler etiketli geçiş sistemiyle ilgili merak ettikleri konuları sorarak, cevaplarını aradılar.

OTOGAR'DA ETİKETLİ GEÇİŞ SİSTEMİ BAŞLADI
OTOGAR'DA ETİKETLİ GEÇİŞ SİSTEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:14:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 23:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?