3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Evcil hayvan sahiplerine atık poşeti

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, evcil hayvan sahiplerini broşürle bilgilendirdi, köpeklerini çimlerin üzerinde gezdiren evcil hayvan sahiplerinin köpeklerin dışkılarını diğer vatandaşları rahatsız etmeden toplanması için naylon poşet dağıtıldı.

Yasal düzenlemelerle güncellenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve hayvanların korunmasına dair yönetmeliğine göre hayvan sahiplerine görev ve sorumluluklarını hatırlatmak isteyen Manisa Belediyesi yetkilileri, evcil hayvan sahiplerine dağıtmak üzere bilgilendirme broşürü ve atık poşeti hazırladı.

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, hafta sonu Fatih parkı ve diğer parklarda köpeklerini gezdirmeye çıkan vatandaşlara, köpeklerin bakımı, eğitimi ve sorumlulukları konusunda el broşürleri ve köpeklerin dışkılarını yaptıklarında çimlerde bırakmamaları ve poşetle alarak, ağzını bağladıktan sonra, çöpe atmaları için naylon poşet dağıtıldı. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Cesurol, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Dr. Sait Aslan, İtfaiye Müdürü Ali Gülfidan, veterinerler ve hayvan dostları katıldı.

Yapılan etkinlikte hayvan sahiplerini bilgilendiren Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Sait Aslan,” Bir hayvana bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan, etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür. Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan, çevre kirliliği ve insanlara verebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici, tedbirleri almakla yükümlü olup, zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tanzim etmek zorundadır” dedi. Aslan, ayrıca köpek bakımı, eğitim ve sorumluluklarına yönelik olarak, hayvan sahiplerinin sorduğu soruları da yanıtladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?