7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Evlilik vaadiyle dolandırıyordu

Manisa’da gazetelere verdikleri ilanla evlenmek isteyen vatandaşlara, kız kardeşi olarak tanıttığı bir bayanı göstererek dolandırdığı iddia edilen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, çeşitli gazetelere ilan vererek evlenme umuduyla bekleyen iki vatandaş, Manisa’da bir dolandırıcı şebekesinin tuzağına düştü. Kendisine eş arayan Aydınlı H.D. (Halit Demirkan), Manisa’dan ismi henüz belirlenemeyen bir bayanın teklifi kabul etmesi üzerine Manisa’ya geldi.

Bayan, ağabeyi olarak tanıttığı İsmail Bingöl ile birlikte damat adayı H.D. ile buluştu. Ağabeyin isteği üzerine gelin adayına bir miktar altın takı alan damat adayı, daha sonra parkta otururken bir ara lavaboya gitti. Dönüşünde eşi olmayı hayal ettiği bayanı ve sözde ağabeyinin kayıplara karıştığını görünce dolandırıldığını anlayan H.D. durumu polise bildirdi.

Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, H.D.’yi dolandırdığı iddia edilen İsmail Bingöl yakalandı. Sözde kız kardeşin bulunması için araştırmalar sürerken, İsmail Bingöl’ün bu yolla Erzurum’dan G.A. (Gazi Açıkel) isimli bir şahsı daha dolandırdığı belirlendi. Bingöl’ün her iki vatandaştan 4 milyar değerinde altın takı aldığı tespit edildi.
Manisa’da hakim karşısına çıkarılan İsmail Bingöl, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Manisa
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 15:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?