30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ezgi'nin adı ölümsüzleşti

2006 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ezgi Savaşır’ın adı Manisa’da bir parka verildi.


Manisa’da Savaşır Marketler’in sahibi Altan Savaşır’ın kızı Ezgi Savaşır, 15 Nisan 2006 tarihinde İzmir’in Bornova ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Manisa’yı ve ailesini ve öğrencisi olduğu Doruk Koleji’ndeki öğretmenleri ve arkadaşlarını yasa boğan olayın ardından Ezgi’nin adının ölümsüzleştirilmesi için harekete geçildi. Savaşır ailesi Manisa Belediyesi’ne başvurarak kızlarının adının bir parka verilmesi için teklifte bulundu. Belediye Meclisi’nin onayının ardından Şehitler mahallesindeki park aile tarafından yapılarak yeninden düzenlendi. İçinde dinlenme yerleri, banklar ve oyun parkının bulunduğu parkın açılışında gözyaşları sel oldu. Belediye Başkanı Bülent Kar’ın yanı sıra Ezgi’nin babası Altan Savaşır, Babaannesi Türkan Savaşır, aile bireyleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde Ezgi’nin sınıf arkadaşları ve öğretmenleri de hazır bulundu.


Baba Altan Savaşır, güçlükle yaptığı konuşmada, parkı yapmasında kendilerine destek olan Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti.
Belediye Başkanı Bülent Kar ise trafik kazalarının çok can aldığını belirterek, “İnşallah bir daha bu tarz üzücü olaylar yaşanmaz. Ezgi’nin simi artık ölümsüzleşti. Kızımızın ismi bu parkta yaşayacak.”dedi.


Daha sonra parkın açılışı gerçekleştirildi. Öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve yakınları Ezgi’nin parkın karşısındaki binaya asılan dev fotoğrafına bakarak göz aşı döktü. Duvara yazılı şiirde ise “Hasrete katmışız günlerimizi… O yüzden dalgalı, o yüzden karışığız. Her yönden geliyor kokun, nefesin. Gökkuşağının arkasındasın, ufuk çizgisindesin, gemiler yaklaştıkça uzaklaşan imanlardasın. Sakındığımız, esirgediğimiz sevdiğimiz, gözbebeğimiz Ezgimiz” mısraları davetlileri hüzünlendirdi.
Tören boyunca Ezgi’nin en çok sevdiği şarkıların seslendirildiği parkta vatandaşlara pilav, ayran ve çay ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?