30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Facianın eşiğinden dönüldü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yağış sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bir TIR'a ve ardından otomobile çarpan kamyon, hızını alamayarak bir evin içine girdi. Kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 14.00 sıralarında İzmir'den Salihli istikametine giden Doğan Ali Kazer (36) yönetimindeki 43 RF 909 plakalı yüksüz kamyon, Turgutlu ilçesi E-96 yolu üzerindeki garaj kavşağında, aşırı yağışın neden olduğu kaygan yol ve hız nedeniyle yolun karşı şeridine geçti. Salihli'den İzmir istikametine giden Ali Aktaş (52) yönetimindeki 35 HRJ 90 plakalı tütün yüklü TIR'ın kasasına çarparak devrilmesine neden olan kamyon, daha sonra Hasan Esat Alagöz yönetimindeki 45 SY 278 plakalı otomobile çarptı. Hızını alamayan kamyon, yolun alt kısmında bulunan Acarlar Mahallesi Seher Sokak'ta Necmettin Özgören'e (70) ait eve çarparak durabildi. Kazada duvarı yıkılan evin odasında kimsenin bulunmaması faciayı önledi. 

Kazaya karışan TIR sürücüsü Ali Aktaş ayakta tedavi edilirken, otomobil sürücüsü Hasan Esat Alagöz ise kazadan yara almadan kurtuldu. Eve giren kamyonun sürücüsü Doğan Ali Kazer ile yanında bulunan Yasin Kurt (27) yaralı olarak Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, şoför Kazer'in durumunun ağır olduğu bildirildi.
Kaza sonrası adeta savaş alanına dönen E-96 karayolunun İzmir yönüne giden şeridi yaklaşık 2.5 saat trafiğe kapatılırken, yolda bekleyen araçlar kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Bu arada eve giren kamyon tamamen kullanılamaz hale gelirken, evde ve diğer iki araçta da büyük maddi hasar meydana geldi. 

Kazayı anlatan Yasin Kurt, "Aşırı yağış nedeniyle kamyon aniden kaymaya başladı ve direksiyon hakimiyeti tamamen kayboldu. Birden kendimizi karşı şeritte bulduk. Şans eseri kurtulduk ve kimsenin ölmemesine sevindik" dedi. 

Kazayı gören vatandaşlar, kamyonun çok süratli olduğunu öne sürdüler. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?