30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Facianın eşiğinden dönüldü

Kolonya imalathanesinde yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevlerin 1.5 tonluk alkol deposuna ulaşma ihtimali, yürekleri ağızlara getirdi. Ancak itfaiyenin çabası sonucunda korkulan olmadı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi yakınlarındaki Tekstilciler Sitesi’nde Kemal Yıldız’a ait kolonya imalathanesinden akşam saatlerinde dumanlar yükseldi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. 10 işçi ve firma yöneticileri, alevlerin arasından güçlüklü dışarı çıktı. İtfaiye hemen müdahale etti. Yangının 1.5 tonluk alkol deposuna sıçramaması için yoğun çaba harcandı. Alevler yaklaşık 1 ton köpük sıkılarak söndürüldü.

‘Ortalık cehenneme dönerdi’
İtfaiye Müdürü Ali Gül, kentin büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını söyledi. Gül, “Eğer alevler alkol deposuna ulaşsa ve patlama olsaydı büyük bir facia yaşanabilirdi. 30’a yakın işyerinin bulunduğu, 200 işçinin çalıştığı site cehenneme dönebilirdi” dedi.
İmalathane sahibi Yıldız da her şeyin bir anda olduğunu anlattı, “Üst katta toplantı yapıyorduk. Pencerelerden uzattığımız merdivenler sayesinde kurtulduk. 150 bin YTL’lik zararımız var” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 11:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?