30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Fatma'nın müthiş okuma azmi

Kırkağaç ilçesinde bağlı Gelenbe beldesinde Halk Eğitim Merkezi'nde okuma-yazma kursuna katılan engelli Fatma Bayram'ın (39) okuma azmi görenleri hayrete düşürüyor.

9 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalıktan dolayı ayaklarını ve ellerini kullanamayan Fatma Bayram, 39 yaşında okuma-yazma öğrenmeye başladı.

İl Özel İdaresi tarafından kendisine hediye edilen akülü arabayla ablalarının yardımıyla Halk Eğitim Merkezi'ne getirilen Fatma Bayram, ellerini kullanamadığı için ağzıyla kalemi tutarak yazı yazmaya çalışıyor. Okuma azmiyle görenleri şaşkına çeviren Fatma Bayram, kursa büyük bir heyecan ve istekle katılıyor.

5 çocuklu çiftçi bir ailenin kızı olan Fatma Bayram, kursa gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ve çok sayıda arkadaşının olduğunu, öğretmenini ve arkadaşlarını çok sevdiğini ifade etti. Derslerde hiç zorlanmadığını, ağzıyla yazı yazmasına rağmen arkadaşlarına yetiştiğini belirten Bayram, daha çok başarılı bir öğrenci olacağını söyledi. Gelenbe Şair Eşref İlköğretim okulu öğretmenleri tarafından kendisine hediye edilen bilgisayar ile çok sevinen Bayram, akülü araba ve bilgisayarla yeniden doğduğunu belirterek "Beni karanlıktan kurtaranlara başta Gelenbe Belediye Başkanı M. Ali Uyar'a, İl Genel Meclisi Üyesi Ramis Işık'a ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?