30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Fay hatlarında inceleme

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev ve işyerlerine zarar veren yolların bozulmasına sebep olan hareketli fay hatlarında Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde görevli teknik ekip incelem yaptı. 

Sarıgöl'de 1969 yılında meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden sonra oluşan fay hattının son 6 ay içersinde belirgin olarak hareketlilik sergilemesi, ilçede bir çok evde ciddi hasarlar yol açmıştı. İşyerlerine ve yollara da zarar veren fay hatlarının incelenmesi için özellikle Kona ve Ayan mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bir süre önce Kaymakam Adem Uslu'ya müracat ederek evlerinin afet kapsamına alınmasını istemişlerdi. Bunun üzerine Kaymakam Uslu, Manisa İl Bayındırlık Müdürlüğü'nden teknik ekip isteyerek söz konusu binalar ve fay hattı üzerinde inceleme yapılmasını istedi. Bayındırlık İl Müdürlüğü İmar-Afet Şube Müdür Vekili Yalçın Esen ile birlikte 4 kişilik teknik ekip ilçede 2 günlük çalışma yaptı. 

İncelemelerle ilgili açıklama yapan İmar Afet Şube Müdür Vekili Yalçın Esen, "İki gün boyunca dilekçe sahiplerinin evleri ve dilekçe vermeyen 70 evde inceleme yaptık. Evlerde önemli çatlamalar var. Ayrıca evlerin bahçelerinden geçerek bahçelerin çevre duvarlarında çatlamaları tespit ettik. Gerekli raporları hazırladıktan sonra, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne göndereceğiz. Buna göre Ankara'dan inceleme ekibi de gelecek ve kesin karar o zaman verilecektir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?