8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Fay hattı ders oldu

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde 1969 yılında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından oluşan fay hattı, son yıllarda üniversitelerin uygulamalı ders alanı haline geldi. 

Gediz grabeni başlangıç noktası olan Sarıgöl fay hattı ilçe merkezinden geçerken, birçok evin duvarlarının çatlamasına, hatta oturulamaz hale gelmesine sebep olmuştu. Sarıgöl'deki fay hattının hareketli fay olması nedeniyle üniversitelerin de büyük ilgisini çekiyor. Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden 3. ve 4. sınıflarından 30 kişilik öğrenci gurubu, hocaları Prof. Dr. Mehmet Özkul ile birlikte Sarıgöl fay hattını inceledi. Öğrenciler, fay hattının oluşturduğu çatlaklar karşısında hayrete düştü.
İnceleme konusunda bilgi veren Prof Dr. Özkul, "Öğrencilerimize derslerde anlattığımız konuları uygulamalı olarak yerinde göstermek ve fay hattı hakkında bilgilerini pekiştirmek amacıyla Sarıgöl fay hattını incelemeye geldik. Buradaki hat gerçekten hareket halinde, caddelerin fay hattı nedeniyle bükülmeleri, evlerin duvarlarının çatlamalar, iki ev arasındaki açılmaları görmem mümkün. Jeoloji bölümü olarak öğrencilerimize Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli ilçelerindeki fayları gösteriyoruz. Sarıgöl İlçesi'nin içinden geçmekte olan fay hattı ise en önemlilerindendir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:45:39
Güncelleme :18 Kasım 2006 Cumartesi 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?