30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Fedakar öğretmen adaylarına hediye

Manisa'nın Demirci ilçesinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz kurs veren, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)Demirci Eğitim Fakültesi'nde okuyan 4 öğrenci, örnek davranışlarından dolayı Kaymakam Kamil Kıcıroğlu tarafından hediyelerle ödüllendirildi. 

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, ilçeye bağlı Mahmutlar beldesi ilköğretim okulunda maddi durumları iyi olmadığı için dershanelere gidemeyen öğrencilere hafta sonlarında ders veren Eğitim Fakültesi 2. ve 3 sınıf öğrencileri Fatma Şahhoca, Nilay Yiğitbaş, Harun Öztürk ve Kübra Altay'ı okulda ziyaret etti. Kaymakam Kıcıroğlu, fedekar öğretmen adaylarına burada birer dizüstü bilgisayar hediye etti. Üniversite öğrencilerine, "Burada çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz." diyen Kaymakam Kıcıroğlu, "Ücret almadan her hafta sonu evinizden kalkıp okula gelerek, maddi durumu yetersiz öğrencilere ders veriyorsunuz. Sizin bu davranışınızı takdirle karşılıyorum. Sizlerin bu örnek davranışınıza karşılık biz de, öğretmenlik mesleğiniz boyunca daima ihtiyacınız olabilecek olan birer bilgisayar hediye etmeyi uygun gördük.” dedi. 

Kıcıroğlu ayrıca kurs alan ilköğretim öğrencilerine de, “Çok çalışıp çok okumalıyız.” diyerek, “Büyük sorumluluk alan 4 öğretmen adayımız hem kendi derslerine çalışıyorlar hem de size ders veriyorlar. Bunun karşılığında da hiçbir ücret almıyorlar. Ödülleri ne olacak? Ödülleri sizin başarılı olmanız olacak. Sizler de kurs veren öğretmenlerinizi bu başarılardan mahrum etmeyin” diye nasihatte bulundu. 

Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Akar da öğretmen adaylarına Demirci'nin meşhur el halılarından hediye etti. Akar, Türkiye'nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulunun, gençlerin en iyi şekilde eğitim almasından geçtiğini vurguladı. 

Gönüllü olarak ders veren fakülte öğrencileri, Fatma Şahhoca, Nilay Yiğitbaş, Harun Öztürk ve Kübra Altay ise, her şeyi devletten beklemek yerine bir adım atmanın her genç için görev ve sorumluluk olduğunu belirterek bu imkanı sağlayan başta Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Akar'a ve tüm yetkililere teşekkür ettiler.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?