30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Filipinli işadamları Alaşehir'de

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON), Türkiye Asya-Pasifik 2 Diş Ticaret Köprüsü kapsamında bir süredir Manisa'da çeşitli incelemelerde bulunan Filipinli iş adamları, Alaşehir gezisinde, ilçenin yaş meyve ihracatı hacminin yüksek olmasının oldukça dikkat çekici olduğunu belirttiler.

Alaşehir Aktiv Sanayici ve İşadamları Derneği'nin konuğu olan 26 işadamından oluşan Filipin heyeti, Alaşehir'den satın alabilecekleri ürünlerinin ön araştırmasını yapmak amacıyla ilçede bulunan sanayi kuruluşlarını ve yaş meyve tesislerini gezdiler.

Yabancı heyete Alaşehir hakkında kısa bir brifing veren ASİAD Başkanı Sami Çeltikoğlu, Alaşehir'in son yılarda yapmış olduğu ihracat atağıyla bölgenin yaş meyve ihracat merkezi haline geldiğini belirterek, "Dış Ticaret Köprüsü kapsamında bu yıl Mayıs ayında Nijerli işadamlarını konuk ettik. Sahip olduğumuz gümrük olanağıyla şu anda 45 ülkeye direkt ve 83 ülkeye dolaylı olarak ihracat yapıyoruz. Gelecekte ticaret potansiyalimiz daha da artacaktır." dedi.

Filipinli heyet başkanlık eden Michael Tiu Lim, Alaşehirin ihracat kapasitesinin çok etkileyici olduğunu ve gerek ASİAD yetkililerinin ve gerekse gezilen tesis yöneticilerinin kendilerine gösterdigi ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Lim, ASİAD yetkililerini ülkesine davet etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 19:00:33
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 19:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?