4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Filistin'e alyansını bağışladı

Manisa’nın Salihli ilçesinde Şefkat Pınarı Derneği tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde 8 bin 686 TL toplanırken, Salihlili bir vatandaş bağış kutusuna parmağındaki alyansı bıraktı.


Filistin halkına destek için Şefkat Pınarı Derneği tarafından düzenlenen bağış kampanyasında duygusal bir davranış sergilendi. Salihlili bir vatandaş bağış kutusuna parmağındaki alyansı koydu.


Şefkat Pınarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İslam Horzum şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda Filistin’e destek kampanyası çerçevesinde yürütmüş olduğumuz kampanyaya Salihli halkının ilgisi yoğun oldu. İlk kampanyamızda 6 bin 161 TL toplanırken ikinci kampanyamızda ise 2 bin 525 TL toplandı. Toplam 8bin 686 TL olan parayı İnsani Yardım Vakfı olan (İHH) aracılığı ile Filistin halkı ile buluşturduk. Ancak bu kampanya çerçevesinde toplamış olduğumuz paralar içerisinde öyle bir olay vardı ki bizleri çok duygulandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Salihli’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının başlatmış olduğu Filistin’e destek yürüyüşünde Kent meydanında Filistin halkı yararına simit ve ayran satılmıştı. Bu paraların toplandığı kutuyu akşam saatlerinde açtığımızda bir alyans olduğunu gördük. İlk başta anlam veremediğimiz bu olayın manevi boyutunu daha sonra anladık. Bir kardeşimiz belki de bir insanın en son gözden çıkarabileceği alyansını Filistin halkı için gözünü kırpmadan yardım kutusu içerisine atmıştı.”
Alyansın sahibini araştırıp bulduklarını belirten İslam Horzum, “Araştırdığımızda çarpıcı bir olay ile karşılaştık.

Çünkü bu kardeşimizin maddi durumu da pek yerinde değildi. Belki de yardım edecek değerli bir şey bulamadığı için en son çare olarak alyansını her gün İsrail zulmü altında ezilen Filistinli kardeşlerimizin yarasına merhem olabilmek için atmıştı. Bu konuyu dernek yöneticileri ile görüştüğümüzde dernek olarak bu alyansın değeri olan parayı kendi aramızda toplamayı ve bu alyansı da kendisine teşekkür ederek vermeyi düşünüyoruz. İnsan olmanın gereği olan bu davranışı dernek olarak takdirle karşılıyoruz. Manevi duyguların köreldiği şu günlerde insanın en son gözden çıkarabileceği alyansın Filistin için bağışlayan vatandaşın bu örnek davranışı aslında Türk insanın ne kadar da yardımsever bir toplum olduğunun göstergesi olarak Salihli tarihine geçti. İnşallah bu davranış diğer vatandaşlarımıza da bir örnek olur.” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?