30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Filistinli işadamlarından OSB'ye ziyaret

Filipinler'den gelen işadamları Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'na (MTSO) bağlı Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Türkiye Sanayicileri ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) ve Manisa Sanayici İşadamları Derneği'nin (MASİAD) organizasyonuyla Manisa'ya gelen Filipinli heyet, Avrupa'nın en iyi yatırım bölgesi seçilen OSB'yi gezdi. Filipinler Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Samson Lim ve ülkenin ünlü ekonomi yazarlarından Emeterio Perez, Jarius Bondoç'un yanı sıra bazı iş adamlarının da bulunduğu heyete OSB Toplantı Salonu'nda bir brifing verildi.

OSB'YE HAYRAN KALDILAR
OSB Bölge Müdür Yardımcısı Funda Karaboran, Filipinli iş adamlarına bölgenin gelişimini ve mevcut durumunu detaylı bir şekilde anlattı. Slayt gösterisiyle desteklenen brifingi dikkatle dinleyen Filipinli iş adamları, zaman zaman da sorular sordular. Brifingin ardından bir konuşma yapan MTSO Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, “Doğru adrestesiniz. Burası Avrupa'nın en iyi yatırım kenti. Manisa tarım ile sanayinin aynı oranda olduğu nadir kentlerden birisidir. Şehrimizin işsizlik oranı Japonya'dan daha düşüktür. Sizleri ağırlamaktan onur duyduk.” diye konuştu.


Filipinler Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Samson Lim ise Manisa OSB'ye hayran kaldıklarını belirterek, “Daha önceden Avrupa ve dünya çapında çeşitli ödüller alan bölgenizin yatırım için çok avantajlı olduğunu biliyoruz. Burada çeşitli incelemeler yapacağız, fabrikaları gezeceğiz. Ülkenize tekrar geleceğiz.” dedi.
MASİAD Başkanı Ömer Yerkazanoğlu, TUSKON'un yürüttüğü “Dış Ticaret Köprüsü” projesi kapsamında değişik ülkelerden heyetleri Manisa'da ağırladıklarını belirterek, “Bugüne kadar Nijer, Sudan, Endonezya, Kazakistan ve Bulgaristan'dan temsilciler Manisa'ya geldi. Proje, adından da anlaşılacağı gibi ticaret köprüsü kurmayı hedefliyor. Bu amaçla çalışmalar yapıyoruz. Çok faydalı olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu. .


Konuşmaların arından Filipinli heyet; MTSO Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Güvenç Özer, OSB Bölge Müdür Yardımcısı Funda Karaboran'ın eşliğinde OSB'deki fabrikaları gezdiler.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?