4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Fındık kabuğunda Allah yazısı

Manisa’da 60 yaşındaki emekli işçi Yaşar Ayır, fındıkkabuğunun içinde Allah yazısı olduğunu fark edince şaşkına döndü.

Komşusundan aldığı bir avuç fındığı evinde yemeye başlayan Ayır, önce kabuğu fark etmedi daha sonra ise poşetin içine doldururken Arapça yazılı Allah kelimesini gördü. Eline aldığı fındıkkabuğu ile hemen Manisa İl Müftülüğünün yolunu tutan Ayır, iki gün önce evinde yaşadığı olayla ilgili bilgi aldı.

Daha önce Allah yazılı kaktüs, karpuz, buzağı ve bulut gibi fotoğrafları internetten gördüğünü ancak kendisinin ilke kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Yaşar Ayır, “Komşum yemek için bana bir avuç fındık verdi. Eve girdim ve televizyonun karşısında fındıkları yemeye başladım. Önce fark etmedim. En son kabukları poşete doldururken kabuğun içinde Allah yazısı olduğunu gördüm. Hemen kabuğu muhafaza ettim ve ailenin, mahallenin ileri gelenlerine, Arapça bilenlere sordum. Doğru olup olmadığından emin olmak içinde İl Müftülüğüne gittim.”dedi.

Fındıkkabuğunu saklayacağını belirten Ayır, “Kabuğu kime gösterdiysem ağlamaya başladı. Allah her daim her yerde kendini hatırlatıyor.”dedi.

NORMAL BİR OLAY
Konuyla ilgili olarak Manisa İl Müftüsü Namık Hisar’da kabuğu kendisinin gördüğünü ve hayret ettiğini söyledi. Hisar, “Allah’ın ne büyük olduğunu adını içine yazdığı fındıkkabuğundan bile anlayabiliyoruz. Daha önce oğlak, buzağı, kaktüs ve bulutta Allah yazılarının olduğunu biliyorduk. İlk kez müftülüğümüze fındıkkabuğunun içinde Allah yazısı olduğuna dair bir başvuru geldi.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:28:13
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?