3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Fırınlar mercek altında

Manisa Belediyesi Zabıtası, beş kurumun imzaladığı ekmekte güç birliği protokolü sonrasında fırın denetimlerine başladı.

Manisalılara sağlıklı ekmek yedirmek için harekete geçen ve ekmek üretimi ile ilgili kentin beş kurumunu bir araya getiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokolün imzalanmasının ardından fırınların denetimi için talimat verdi.

Denetimlerin ilk gününde kent merkezinde 35 fırın denetlendi. Denetlemelerde ekmek üretim yerleri, satış yerleri, dağıtıldığı kasalar, kasaların hijyen şartları, ekmeğin gramajı, ekmek üretiminde çalışan işçilerin sağlık şartları göz önünde bulunduruldu. Denetimleri yöneten Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Mahir Bedel, ilk denetimde birçok fırında eksik gramajlı ekmek tespit edildiğini söyledi, ilk seferde fırınların uyarıldığını ancak aynı fırında ikinci kez aynı eksikliğin tespit edilmesi halinde önce para cezası ardından kapatma işlemi yapılacağına dikkat çekti, “ Tespit edilen eksik gramajlı ekmeklere ekiplerimiz el koyduk. Başkanımızın talimatıyla Manisa’da ekmek üretimini sağlıklı hale getireceğiz. Denetimlerimizde fırınları tepeden tırnağa denetliyoruz” dedi.

Ekmek denetimleriyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise önceki açıklamalarına belirttiği gibi Manisalıların pamuk gibi ekmeğe kavuşana kadar denetimlerin süreceğine dikkat çekti. Başkan Ergün; “Önceki hafta belediyemiz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, MESOB, Tarım İl Müdürlüğü ve Fırıncılar Kooperatifi ekmekte güç birliği protokolü imzaladık. Bu protokolde ekmeğin üretiminden satışına her türlü aşamayı standarda bağlayacağımızı taahhüt ettik. Buna istinaden denetimlerimiz başladı. Yeni alınan 15 zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki fırınlarda ani denetimler yaptı. Fırında çalışan personelin giyiminden, eldivenine, ekmeklerin dizildiği kasalardan, fırına sürülen hamur küreklerine, ekmeklerin gramajlarından, içindeki kullanılan gıda maddelerine kadar her şeyi denetleniyor. Bu denetimler kapsamında birçok fırında eksik gramajlı ekmek tespit edilerek el konulmuş. Fırıncı esnafımızdan Manisalıların sağlıklı ekmek tüketmesi için duyarlı ve sorumlu olmaya davet ediyorum. Burada Manisalıların sağlığı söz konusu. Bu konuda herkes duyarlı olmalı. Manisa Belediyesi olarak denetimlerimizi ani ve periyodik olarak devam ettireceğiz. İlk seferde ceza yok uyarı var ancak sonrasında kapatmaya varan cezaların olacağını belirtme isterim. Manisalıların ekmeğiyle oynatmayız demiştik bu sözümüzün arkasındayız. Vatandaşımızda kuşkulandığı fırını derhal bize bildirsin gereğini yapalım” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 23:48:11
Güncelleme :3 Eylül 2009 Perşembe 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?