5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Fırınlara şafak baskını

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI

Manisa Valiliği ile Manisa Belediyesi arasında imzalanan simit ve ekmek fırınlarının denetlenmesi ile ilgili protokolün ardından Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görevlendirilen belediye gıda kontrolörü gözetiminde simit ve ekmek fırınlarını denetledi.

Manisa Valiliği ile Manisa Belediyesi, ekmek ve simit fırınlarının denetimi konusunda imzalanan protokolün ardından sağlıksız üretim yapan imalathanelerin denetimleri başladı. Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Müdürü Mahir Bedel ve belediye bünyesinde yetkilendirilen gıda kontrolörü gözetiminde sabahın ilk ışıklarında simit ve ekmek fırınlarını denetledi. Gece 04.00-06.00 saatleri arasında toplam 20 fırını denetleyen Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 16 fırına cezai işlem uyguladı. Sağlıksız üretim ve önlemsiz çalışma nedenlerinden dolayı haklarında Kabahatler Kanunu'na dayanılarak 143'er TL para cezası kesilen 16 fırının işletmecileri, kurallara uyulması konusunda uyarıldı. Halk sağlığı göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen denetimlerin, sık aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyenin gıda kontrolörlerinin kursu tamamlayarak denetimlere iştirak ettiğine dikkat çekti. Ergün; “ Tarım İl Müdürlüğü'nün kursunu tamamlayan Belediyemiz bünyesindeki gıda kontrollerinin gözetiminde denetimlere başlandı. Ekiplerimiz sabaha karşı başlattıkları denetimlerde birçok fırını tepeden tırnağa inceledi, eksiklerini tespit etti. Eksik görülen yerlere cezai işlem uygulandı, birçok fırında uyarıldı. Ortaya çıkan görüntüler fotoğraflanarak düzeltilmesi yönünde iş yeri sahipleri uyarıldı. Bizim tek amacımızın Manisalılara kaliteli, hijyenik ortamda üretilmiş ekmek yedirmektir. Bu denetimlerin devam edeceğinden de kimsenin şüphesi olmasın. Ekiplerimiz diğer kurumlarla da temas halindedir. Yapılan denetimlerin her ayrıntısını kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 18:05:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 19:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?