5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Fırtına koparmayın!

BELEDİYE'DEN SPİL İHTİSAS ALANI AÇIKLAMASI

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, daha önce Spil İhtisas Spor Kulübü'nün kullandığı alan ile ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

Fatih Parkı içinde bulunan eski Spil İhtisas Spor Kulübü'nün kullandığı tesis ile ilgili yaptığı basın açıklamasında konuşan Açıkdil, Spil İhtisas Spor Kulübü'nün “Bu binanın yıkılması lazım. Yıkılması gereken bir binada tekrar çalışma yapıyorlar.” diye kendilerini sürekli olarak Ankara'ya, Anıtlar Kurulu'na ve Valiliğe şikayet ettiğini belirterek, Manisalıların ve Spil İhtisas Spor Kulübü'nün Anıtlar Kurulu'ndan gelen kararı bilmediklerini söyledi.

Açıkdil, "Biz burada yapmak istediğimiz projeyi Anıtlar Kurulu'na gönderdik. Koruyucu perde olarak koyduğumuz panoların üstüne astığımız proje burada yapmak istediğimiz projeyi gösteriyor. Anıtlar Kurulu yaptığımız projeyi kabul etmedi. Burasının 'yeşil alan, sit alanı yani buradaki mevcut alana bir şey yapmayın, yeşil alanı daha fazla işgal etmeyin. Eski binanın tamiratını, onarımını yapabilirsiniz. Ama yeni ilave büyütme yapmayın' dediler.

Tabi bu karar Manisalılar tarafından bilinmiyor. Aynı zamanda Spil İhtisas Spor Kulübü tarafında da bilinmiyor. Onlarda diyor ki 'Bu binanın yıkılması lazım. Yıkılması gereken bir binada tekrar çalışma yapıyorlar.' diye bizi şikayet ediyorlar. Ankara'yı, Anıtlar Kurulu'nu, Vilayeti her gün telefon ile arıyorlar, fotoğraflarını çekiyorlar. Yani buradaki amaçlarını biz anlayamıyoruz bir türlü. Bina eski haliyle duruyor şuanda. Sadece doğramalar ve çatısı değişti. Asma tavanları değişecek, sıvaları boyaları yapılacak. Ve burası park ile birlikte yaşanılabilecek bir mekan olacak." dedi.

Daha önce tenis sahası olarak ayrılan yerin de bir kısmını yeşil, bir kısmını da oturma yerleri olarak yapacaklarını kaydeden Açıkdil, "Anıtlar Kurulu'ndan yıkılacak bir bina değil, onarılacak bir bina kararı çıkmıştır. Bu ay sonuna kadar burasını bitirmeyi düşünüyoruz. Manisa'da herkes burayı kullanabilecek. Daha önce burası bir kulübün spor tesisiydi. Sadece o kulübe üye olanlar girebiliyordu. Şimdi tüm Manisalılar girebilecek. Manisalıların kullanacağı bir alan içinde fırtınaların koparılmaması lazım." diye konuştu.

BELEDİYE'DEN SPİL İHTİSAS ALANI AÇIKLAMASI
BELEDİYE'DEN SPİL İHTİSAS ALANI AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:48:05
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?