3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Fizik tedavi uzmanı göreve başladı

Alaşehir Devlet Hastanesi'ne atanan Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Uzmanı Dr. Nesibe Doğan göreve başladı. Doğan, ilçenin tarihindeki ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı oldu.


Dr. Nesibe Doğan'ın göreve başlamasıyla fizik tedavi için Manisa, Salihli, İzmir ve Denizli gibi çevre il ve ilçelere giden hastalar bundan böyle Alaşehir'de tedavi olabilecekler. Altı yıllık uzman hekim olan Nesibe Doğan, "Alaşehir'de fizik tedavi uzmanı olmadığını öğrendim. Burada görev yapan arkadaşlarımız ve özellikle Başhekim Ekrem Çakar, Alaşehir'i tercih etmemde büyük rol oynadı. Amacımız hastalarımıza en yakında, en kısa sürede, en doğru tedaviyi verebilmek. Fizik tedavi alanında boyun, bel, sırt ağrıları, kırıklardan sonra iyileşme dönemi tedavileri, kireçlenmeler, eklem ağrıları, romatizmal hastalılar, kemik erimesi gibi alanlarda hastalarımzın tedavilerini yapabiliyoruz." dedi.


Devlet Hastanesi Başhekimi Ekrem Çakar da hastane hakkında genel bilgiler verdi. Çakar, 30 uzman, 9 pratisyen, 45 hemşire ve 31 ebe ile hizmet verdiklerini açıklayarak, "Alaşehir, köyleriyle beraber 110 bin nüfusa sahip. Bu komşu il ve ilçelerle beraber yaklaşık 150 bine ulaşıyor. Hastanemizde fizik tedavi ve kardiyoloji uzmanı eksikliklerimiz vardı. Bakanlık düzeyinde taleplerimizi ilettik. 1902 yılında kurulan hastanemize ilk defa fizik tedavi uzmanı atandı ve görevine başladı. Bundan böyle hastalarımız çevre il ve ilçelere tedavi olmak amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklar. Hastanemizde kardiyoloji uzmanı dışında tüm dallarda hizmet verebiliyoruz. Hatta bazı branşlarda uzman doktorumuz, ikişer tane olduğu için hastalarımızın hekim seçme hakları bile var. Fizik tedavi rehabilitasyon tedavileri de bundan böyle en iyi şekilde hastanemizde yapılabilecek. 150 yatak kapasiteli hastanemizde hastalarımıza en iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz."dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?