30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Fotoğraflarla tarihe yolculuk

Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı beldesinde Besi Işıldak İlköğretim Okulu Din Kültürü Öğretmeni Durmuş Ali Etbaş tarafından hazırlanan “Geçmişten Günümüze Urganlı” isimli fotoğraf sergisi törenle açıldı.


Belediye Düğün Salonu'nda kurulan serginin açılışına Urganlı Belediye Başkanı Mesut Yalım, Turgutlu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Urganlı Jandarma Komutanı İsmail Bozkuş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Durmuş Ali Etbaş, "Fotoğrafçılık uluslar arası bir dildir.

Ben de Urganlı'nın tarihina bir not düşmek ve eski anıları tazelemek amacı ile yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonrası topladığım bin fotoğraf arasından 150'sini seçerek bu sergiyi açtım.

Buradaki amacım Urganlı halkının fotoğrafa karşı ilgisini arttırmak ve geçmişten günümüze bir yolculuğa çıkartmak. İlerleyen aylarda ise çok daha fazla fotoğrafa ulaşarak geniş bir fotoğraf sergisi açmak." dedi.


Daha sonra kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen bazı yaşlılar, kendilerinin de yer aldığı fotoğrafları görünce duygulandılar.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:21:26
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 14:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?