3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Fotoğraflarla tarihe yolculuk

Manisa'nın Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya beldesinde Almanya'da yaşayan amatör fotoğraf sanatçısı Ali Yaşar Tugan, beldenin 1920 yıllarda çekilmiş fotoğraflarını sergiledi.

Gökkaya İlköğretim Okulu'nda kurulan sergide beldenin tarihini yansıtan 200 adet fotoğraf yer aldı. Serginin açılışına Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Dursun Gezgin, Gökkaya Belediye Başkanı İbrahim Kara, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, okul müdürü Cengiz Ercan ve çok sayıda davetli katıldı. Gökkayalı Fotoğraf Sanatçısı Ali Yaşar Tugan, "Ben size kendimi fotoğraflarla anlatacağım çünkü fotoğraf yalan söylemez. Gökkaya çok büyük bir aile bende bu aileyi fotoğraflarda bir araya getirdim." dedi.

Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel de, "Çok iyi bir çalışma olmuş. Bizi dünden bugüne taşıyan bir yolculuğa çıkartan sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu. Güler daha sonra Ali Yaşar Tugan'a plaket verdi.

Gökkaya İlköğretim Okulu Folklor Ekibi tarafından yapılan gösterinin ardından Kaymakam Güler'in isteği ile serginin açılış kurdelesini folklorcu öğrenciler kesti. Protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezen vatandaşlar, yıllar önce kaybettikleri yakınlarının fotoğralarını görünce duygusal anlar yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?