3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Fransızlar Salihli'de fabrika kuruyor

Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) temeli atılan Fransız Lacroix adlı karton ve plastik fabrikasının tam kapasite ile üretime geçtiğinde 150 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

Amerika, Almanya, Belçika, Rusya Cezayir ve Kanada gibi ülkelerde üretim yapan Fransa merkezli Lacroix firmasının Salihli OSB'de üretim yapacağı fabrikasının temeli atıldı.

Firmanın Fransa fabrika müdürü Ali Haber ve Türkiye Müdürü Dilek Kavcar yaptıkları açıklamada, “Ağaç, karton ve plastik gıda ambalajı üretecek olan firmamız ilk etapta 2 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. Bu alanda karton ve peynir ambalajı üretilecek ve 2010 yılında ise ahşap bölümüyle üretime başlayacaktır. Nihai hedefi 15 bin metre kare kapalı alan olan tesiste ortalama 125-150 kişi çalışacak. Tesis tam otomatik makinelerle donatılacak ve tesisteki makinelerde Lacroix firması tarafından imal edilecek. Fabrikamızda üretilen ürünler Çin, İsrail ve diğer Ortadoğu ülkeleri ile Türk cumhuriyetlerine ihraç edilecek. Tarıma dayalı sanayi merkezi olarak gelişmekte olan Salihli OSB'de kurulu ve kurulacak fabrikaların büyük çapta ambalaj ihtiyacını karşılayacak olan firmamız şuanda Kemalpaşa'daki tesislerinde üretim yapmaktadır.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 23:13:31
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 01:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?