30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Futbol tarihinde bir ilk

Futbolda Manisa 1. Amatör Küme 1. Grup'ta Muradiye Şimşekspor'un Çobanisa Belediyespor ile yaptığı karşılaşmada, maçın hakemi Erdoğan Yayla'nın toplam 11 kırmızı kart gösterdiği öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Muradiye'deki maçta gösterilen 11 kırmızı kartın 7'si aynı takıma gösterilince, maç tatil edildi.

Maçın normal süresinin bitimine 1 dakika kalıncaya dek maçta yalnızca Çobanisa Beledisporlu 1 oyuncu kırmızı kart gördü.

Çobanisa Beledispor oyuncusunun Muradiye Şimşekspor'un kalecisine 89. dakikada kafa atması nedeniyle hakem Erdoğan Yayla, her iki futbolcuya da kırmızı kart gösterdi.

Gösterilen 2 kırmızı kartın ardından seyirciler sahaya girerek futbolculara saldırdı. Olaya jandarma ekipleri müdahale etti.

Maçın orta hakemi Erdoğan Yayla, çıkan kavga üzerine, konuk Çobanisa Belediyesporlu 5 oyuncu ile Muradiye Şimşeksporlu 3 sporcuya da kırmızı kart göstererek oyundan attı.

Çobanisa Belediyespor'dan 7, Muradiye Şimşekspor'dan 4 futbolcunun oyun dışı kalması nedeniyle maç tatil edildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Muradiye Şimşekspor Antrenörü Kurtuluş Akgöl, maçın ilk yarısında 1 -0 yenik durumda olduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Maçın son dakikasına kadar olağanüstü gayret gösteren sporcularım, oyunun skorunu 3-1'e taşıdı. Ancak 89. dakikada rakip takım oyuncusunun kalecimize kafa atmasıyla olaylar başladı. Futbola yakışmayan hareketler yapıldı ve sözler söylendi. Bizim maçımızın en çok kırmızı kartlı futbol maçı olarak tarihe geçeceğine inanıyoruz.''

Çobanisa Belediyespor Antrenörü İsmail Şahin de maçı yöneten hakemden şikayetçi olduklarını ve son haftalarda hakem hataları yüzünden yenildiklerini bildirdi.

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, maçın 90 2 süresinde meydana gelen olayların ardından maçın tatil olduğunu ve tertip komitesinin, 2 Aralık Salı günü yapacağı toplantı sonucunda maçın galibinin ve kulüplere verilecek olan cezaların belli olacağını kaydetti.

A.A
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 21:13:12
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 07:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?