3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Galericiler kalıcı çözüm istiyor

Manisa Galericiler Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaflar belediye başkan adaylarının siteyle ilgili kalıcı çözümler üretmesini istedi.

Manisa’da ikinci ele araba pazarı olan Galericiler Sitesi’nde yaşanan sıkıntılar esnafı zor durumda bıraktı. Sitenin alt kısmından geçen dereden yayılan pis kokular ve fareler site esnafını canından bezdirdi. Bu konuda imza toplayarak belediyeye başvuran esnaflar derenin üstünün kapatılmasını istedi ancak sonuç alınamadı.

Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yurdagelen, üvey evlat muamelesi gördüklerini iddia etti. Sitede toplam 85 işyeri bulunduğunu ancak bunların 49’unun faal olduğunu hatırlatan Yurdagelen şunları söyledi: “Buradaki insanlar devlete olan verdilerini ödüyor. 49 işyerinin her birinde 3-4 kişi çalışıyor. Toplam 500 kişi buradan ekmek yiyor. Ancak sorunlarımızla kimse ilgilenmiyor. Bir ışıklandırma bile yapılmadı. Defalarca başvurmamıza rağmen siteyi aydınlatamadık.”dedi.
Sitenin en önemli probleminin bölgeden geçen dere yatağı olduğunu dile getiren Başkan Yurdagelen sözlerini şöyle sürdürdü: “150 metre uzunluğundaki derenin üstü örtülmedi. Berbat kokuyor. Kedi kadar fareler işyerlerimizde cirit atıyor. Ayrıca suyun karşıya geçtiği köprünün ağzı tıkalı. Derenin derinliği 1 metre 80 cm iken gelen pisliklerin birikmesi nedeniyle şuan derinlik 40 cm’ye düşmüş durumda. Derenin acilen temizlenmesi lazım. Özellikle yaz mevsiminde pis koku nedeniyle işyerlerimizde duramıyoruz.”dedi.

Sitenin giriş ve çıkışlarının da dar olması nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Yurdagelen, özellikle Akhisar yolu tarafında Kuşlubahçe köprüsü ile site girişi arasında kaldırımların yan tarafına yapılan boş bölmenin yolu daralttığını ve trafiği aksattığını söyledi. Başkan Yurdagelen, “Biz belediye başkan adaylarından ilgi bekliyoruz, sorunlarımıza çözecek projeler üretmelerini istiyoruz.”diye konuştu.

NOTER ŞART
Galericiler Sitesi’nde araba alım satımlarında da sıkıntı yaşayan esnaf noterlerdeki yoğunluktan şikayetçi. Mehmet Çiçek isimli esnaf, “Manisa’da faaliyet gösteren üç noter çok yoğun olduğu için araba alım satımını yapmakta güçlük çekiyoruz. Özellikle çevre ile ve ilçelerden gelen müşterilerimizin zaman problemi olması nedeniyle saatlerce sıra beklerken problem yaşıyoruz. İşlerin hızlanması için site içinde boş işyerlerinden birisine Noter açılması durumunda rahatlayacağız.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?