3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Garaj bölgesinde yıkım sürüyor

Manisa Belediyesi'nin yürüttüğü Gıda Çarşısı ve Otopark Projesi'nin yapılabilmesi için eski garaj bölgesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.

Çarşı Mahallesi Eski Garaj mevkiinde Otopark ve Gıda Çarşısı projesini hayata geçirmek için harekete geçen Manisa Belediyesi, önceki haftalarda eski garajın yıkımına başlamıştı.

Uzun yıllardır yıkılamayan ve yapımı yılan hikayesine dönen Gıda Çarşısı projesi için bölgede yıkım çalışmaları devam ederken 30 iş yerinin boşaltılmasına rağmen birkaç iş yeri sahibinin iş yerini tamamen boşaltmaması nedeniyle yıkımlara kısa süre ara verilmişti. Ara verilen yıkım çalışmaları önceki gün yeniden başladı. Belediye yıkım ekipleri, boşaltılan iş yerlerini yıkarak projeye uygulanabilir hale getirmeye başladı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, iş yerlerini boşaltmayan iş yeri sahiplerinin uyarılmasıyla garajın tamamen yıkılacağını söyledi.

Açıkdil, “Eski garajda Gıda Çarşısı ve Otopark projesi için eski yapıların tamamen yıkılması gerekiyordu. Bunun için önceki hafta Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün de katıldığı törenle yıkım başlamıştı. Birkaç iş yerinin tamamen boşaltmaması nedeniyle yıkım çalışmalarına kısa süre ara verilmişti ancak bölge halkından gelen yoğun şikayet üzerine iş yeri sahipleri iş yerlerini kısa sürede boşalttı. Şimdi eski garajın yapıları tamamen yıkılmaya başlandı. Yıkım çalışmalarını kısa sürede bitirmek istiyoruz çünkü mahalle sakinleri oluşan kötü görünümden ve eskiden kalma pis kokulardan rahatsız oluyor. Bu nedenle çalışmaları hızlandırdık” dedi.

Gıda Çarşısı ve Otopark projesinin Anıtlar Kurulu'na sunulduğunu da hatırlatan Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, “Projenin uygulanacağı alanda önceki yıllarda yapılan kazılarda bazı eski kalıntılar bulunmuştu. Bu nedenle yeraltına yapmayı planladığımız otopark için projemizi Anıtlar Kurulu'na gönderdik. Şuanda yeraltına yapılacak proje onay bekliyor. Projeden olumlu karar çıkmasını bekliyoruz çünkü bu bölgede özellikle Perşembe pazarının kurulduğu günlerde otopark ihtiyacı çok fazla oluyor. Anıtlar Kurulu'ndan otopark için izin çıkmazsa otoparksız gıda çarşısı yapılacak. Ancak umudumuz Anıtlar Kurulu'nun otopark yapımına izin vermesi” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?