3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Garanti'den esnafa uygun kredi imkanı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile Garanti Bankası arasında, il genelinde faaliyet gösteren esnafa yönelik uygun faizli ve geri ödemeli kredi imkanı sunacak protokol imzalandı.

MESOB hizmet binasında gerçekleşen toplantıya MESOB Başkanı Hasan Geriter, Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Birim Koordinatörü Kaan Gür, Bölge Müdürü Turan Güner, Merkez Şube Müdürü Serkan Ersan ile Sanayi Şube Müdürü Aylin Özkırım katıldı. Taraflar arasında, Garanti Bankası'nın sunduğu "Esnaf Destek Paketi" ile, POS, Bunus Business şirket kredi kartı veya çek karnesi ürünlerine sahip olmaları durumunda yüzde 1.84'e varan avantajlı faiz oranlarından yararlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Kredilerin geri ödemesinin 60 aya kadar vadede eşit taksitlerle yapılabileceği belirtildi.

Manisa ili genelinde yaklaşık 48 bin üye esnaf olduğunu kaydeden MESOB Başkanı Hasan Geriter, 2008 yılında yapılan benzer kredi protokolünden 9 bin esnafın faydalandığını açıkladı.

Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Birim Koordinatörü Kaan Gür, 2005 yılından buyana KOBİ'lere yönelik daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içesirinde olduklarını ve bu anlamda blançolarının yüzde 30'unu KOBİ'lere ayırdıklarını belirtti. Kredi imkanlarından en çok esnafın faydalanması gerektiğini ve bu nedenle günün 24 saati bu konuda çalışma yaptıklarını kaydeden Gür, 2009 yılı için Manisa ili genelinde 150 milyon TL kredi vermeyi hedeflediklerini açıkladı. Kredinin müşteriye hızlı ve kolay ulaşması için teknolojik imkanları sonuna kadar kullandıklarını kaydeden Gür, bu amaçla belli şartlarda POS cihazıyla 5 dakika içerisinde 15 bin TL'ye kadar kredi verebildiklerini söyledi. Bölge Müdürü Turan Güner ise il genelinde mevcut 7 şubelerinin bulunduğunu, yakında Manisa merkezde 3. şubeyi hizmete açacaklarını belirtti
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?