30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Garanti'den kredi desteği

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) ile Garanti Bankası arasında yapılan anlaşmaya göre kobiler 250 bin, küçük esnaf ise 15 bin YTL’ye kadar kredi kullanabilecek.


Kredi protokolü MESOB Başkanı Hasan Geriter ile Garanti Bankası Manisa Şubesi Müdürü Serken Ersan tarafından imzalandı. Anlaşma kapsamında KOBİ'ler 250 bin YTL’ye kadar, küçük esnaf ise 15 bin YTL’ye kadar kredi kullanabilecek. 60 ay vadeli kredilerin faiz oranları ise 1.80 ile 1.90 arasında uygulanacak.

MESOB Başkanı Hasan Geriter törende şunları söyledi: "Esnaf ve sanatkârımız bugün olduğu gibi dün de birçok kredi imkânlarından faydalanabiliyordu. Amaç bu kredileri esnaf ve sanatkâra uygun şekilde amacına yönelik şekilde kullandırmaktır. Garanti Bankası ile yapacağımız protokol sayesinde üyelerimiz için bir alternatif daha oluşmuş oldu. Teşkilatımıza ve bankamıza hayırlar getirmesini dilerim."
Garanti Bankası Şube Müdürü Serkan Ersan ise "Garanti Bankası esnaf odaları ile uzun zamlardan beridir görüşüyoruz. Gelişen imkânlardan faydalanma yollarını birlikte tespit ettik. Türkiye’de büyük esnaf var üreticiler çok kolaylıkla kredi imkânına kavuşup banka ile işlerini düzenleyebiliyor. Bakkal, terzi, berber, manav gibi küçük esnafımız ise kredi imkânlarından faydalanmakta sıkıntı çekiyor. Amaç bu olumsuzluğu ortadan kaldırmaktır." dedi.


MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı’nın da hazır bulunduğu törende karşılıklı imzalar atıldıktan sonra Başkan Hasan Geriter ile Garanti Bankası Müdürü Serken Ersan el sıkıştılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?