30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gazetecilerden ortak açıklama

"Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na" tepki amacıyla Manisa'daki yerel gazete imtiyaz sahipleri toplantı yaptı.


Manisa'da günlük yayınlanan Denge ve Yenigün gazetelerinin imtiyaz sahibi Erdinç Yumrukaya, Hür Işık ve Hür Ekspres gazetelerinin İmtiyaz Sahibi Dr. Üzeyir Dindar ve Yarın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halis Teker toplantıda hazır bulundu. Haber ve Hayat gazeteleri imtiyaz sahibi Haşim Ağar ise rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantıdan Pazartesi gününden buyana devam eden siyah kurdele eyleminin devam etmesi, Manisa milletvekillerinden tasarının geri çekilmesine ilişkin destek istenmesine ve gazetelerde üç gün boyunca tam sayfa ilan yayınlanması kararı alındı.


Erdinç Yumrukaya şaşkın olduklarını belirterek, "Yasa tasarısı kanunlaşırsa yerel basın ciddi sıkıntıya girecek ve bugün habercilik hizmeti veren gazeteler kapanma noktasına gelecek. Yerel gazete sahipleri olarak biz biraraya geldik ve Manisa milletvekillerimizden de yerel basın için biraraya gelmelerini istiyoruz."dedi.
Yarın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halis Teker ise "İhale ilanları yayınlanmazsa, şeffaflık tartışılır, yerel basın maddi kaynak bakımından tıkanır. Anadolu medyası 15 bin çalışanıyla birlikte kaderine terkedilmiş olur. Manisa milletvekillerimizden tasarının geri çekilmesi için ortak bir çalışma sergilemesini bekliyoruz."
Hür Işık - Hür Ekspres gazetelerinin sahibi Dr. Üzeyir Dindar da, "Tasarının kanunlaşması halinde üzücü sonuçları kaçınılmaz olacaktır. İhale ilanlarının gazetelerde yayınlanmasıyla kamuya hem daha fazla kaynak, hem de şeffaflık sağlıyoruz. Vekillerimizle tasarının çekilmesi yönünde görüşmelerimiz oldu, meseleye sahip çıkmalarını bekliyoruz."

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?