30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gaziler Derneği Temsilciliği törenle açıldı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaşehir Şubesi'ne bağlı Salihli temsilciliği düzenlenen törenle açıldı. 

Törene Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Hakan Köroğlu ile Gaziler Derneği Alaşehir Şube Başkanı Ali Dirik ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını Muharip Gaziler Derneği Salihli Temsilcisi Mustafa Ali Erdem yaptı. Erdem, “Salihli'de temsilcilik binasını açmaktan mutluyuz. Salihli'de 214 gazimiz mevcut. Şuanda üye sayımız ise 70. Hedefimiz tüm gazilerimizi temsilcilik çatısı altında toplayıp şubeye dönüştürmektir” dedi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, "Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Temsilciliği'ni açmaktan gururluyuz. Böyle bir temsilcilikte belediye olarak katkıda bulunmaktan da mutluyuz. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybeden isimsiz şehitlerimize ve bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için Doğu Anadolu'da canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad olsun" dedi. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım da, “Biz eğer bu toprak parçasını vatan diye benimsemişsek ve burada yaşıyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Salihli'de Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği'nin hayırlı olmasını diliyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

“Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliğine ve bütünlüğüne saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız." diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaşehir Şube Başkanı Ali Dirik ise, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bugün burada Salihli Temsilciliğimizin açılışında bizlerle beraber olarak mutluğumuzu paylaştığınız için tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.” dedi. 

Konuşmaların ardından Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Per. Bin. Hakan Köroğlu temsilciliğin açılış kurdelesini birlikte kestiler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?